Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Президент перейнявся проблемами “євробляхерів” та пенсіонерів і… знайшов їм рішення

Президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект, яким пропонує відтермінувати штраф для нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією.

Пропозиція поки звучить про відтермінування на 90 днів застосування штрафних санкцій”, — прояснив заступник глави Офісу Президента Руслан Рябошапка.
Нагадаємо, штраф для нерозмитнених автомобілів вже відтерміновували. Так, наприкінці травня ВР схвалила рішення, яким відтермінувала запровадження штрафів на 24 серпня 2019 року. 24 травня 2019 року в Україні мали запровадити штрафи у розмірі 8500 гривень за порушення умов розмитнення авто. За використання нерозмитненого авто у підприємницьких цілях штраф мав становити 34 тисячі гривень. За повторне порушення закону розмір штрафу зросте до 170 тисяч гривень.zaz-16

Президент України Володимир Зеленський обіцяє знайти способи знизити тарифи на житлово-комунальні послуги і постаратися впровадити ідею про те, щоб малозабезпечені громадяни країни віком за 70 років не платили за комуналку.

Зеленський пообіцяв, що тарифи обов’язково будуть знижені. “Ми вже знизили тарифи на 12%, на мою думку, в цілому. Цього мало, але це перший крок. Будемо допомагати”, – зазначив він.

Володимир Зеленський зазначив, що команда президента вже обговорила питання зниження тарифів з МВФ зі Світовим банком. Він додав, що вони хочуть знати, яким коштом це буде зроблено.
Необхідний уряд і потрібно велике бажання. Ми вже говорили з МВФ, зі Світовим банком, вони дуже боялися, що ми будемо різко знижувати тарифи. Не тому що вони проти, а тому що вони не знають за рахунок кого і за рахунок чого. Щоб не було дірки в бюджеті. Тільки бажання. Ми це обов’язково зробимо. Ми вже знизили тарифи на 12%. Це замало, але це перший крок“, — пояснив президент.
Володимир Зеленський повідомив, що деякі напрацювання вже є. Найважливіше, що потрібно вирішити, за словами президента – зробити так, щоб пенсіонери могли оплатити платіжки за комунальні послуги.
Є ідея, зараз дуже складно про неї говорити, але ідея дуже креативна. Зараз наші хлопці шукають економічну модель, як людям, яким за 70 років, коли вже людина не може фізично працювати, і вона вже достатньо працювала на країну по 40-50 років, як цій людині не платити комуналку. Я дуже хочу, саме ті люди, які малозабезпечені не сплачували. Я думаю, що у нас вийде, я дуже хочу“, — зауважив Володимир Зеленський.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності