Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Програму “Основи сім’ї” позбавили грифу завдяки грантоїдам та ЛГБТ-організаціям

Незважаючи на те, що протягом останнього тижня тисячі людей пишуть офіційні листи та звернення на власних акаунтах у Facebook до Міносвіти про важливість просімейної освітньої програми “Основи сім’ї” та проти позбавлення її грифу. Однак, під тиском ліберальних сил, Міністерство освіти і науки України прийняло рішення про зняття “грифу” з програми.19510479
 Згідно інсайдерської інформації з МОН, 25 листопада Міністерство направило до Інституту модернізації змісту освіти лист за підписом заступника міністра Любомири Мандзій з вимогами:

1) до ухвалення відповідного рішення призупинити дію грифу освітнього комплексу «Основи сім’ї» для учнів 10-11 класів для використання у закладах загальної середньої освіти;

2) невідкладно забезпечити розгляд комісією Науково-методичної ради з питань освіти матеріалів антидискримінаційної експертизи робочих зошитів та інших навчальних видань освітнього комплексу “Основи сім’ї” для учнів 10-11 класів, а також ухвалення комісією рішення із зазначеного питання.

Таким чином, на комісію Науково-методичної ради з питань освіти здійснюється тиск, а керівництво Міністерства, схоже, хоче показати некомпетентність даної комісії у питаннях надання грифу програмам.

Нагадаємо, що наприкінці серпня до Міністра Ганни Новосад звернулася невелика група людей, з яких лише 46 батьків, інші 63 підписи належать представникам ліберальних організацій, із проханням здійснити антидискримінаційну експертизу курсу або надати висновок, що така експертиза здійснювалась перед затвердженням і впровадженням курсу “Основи сім’ї”. На їх думку, програма наче когось дискримінує та не відповідає Конституції України. 

В МОН детально вивчили питання і у вересні, за підписом Міністра Ганни Новосад,  надали цілком обгрунтовану відповідь заявникам. Програму схвалено Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України і по процедурі схвалення та у подальших питаннях її реалізації ніяких порушень не виявлено. Однак, опонентів така відповідь не задовольнила і ЛГБТ-організації замовили так званих експертів, про яких нічого невідомо, ні їхній рівень, ні хто вони, щоб вони зробили аналіз курсу “Основи сім’ї”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міносвіти розглянуло висновки цих нібито експертів, які зробили ліберальні організації та 21 листопада провела нараду, на якій було прийнято рішення про зняття “грифу” з програми. 

Дана ситуація сколихнула всю Україну і вже тисячі людей, серед яких батьки учнів, директори шкіл, вчителі та психологи, написали звернення до Міністра освіти та науки Ганни Новосад з проханням підтримати курс “Основи сім’ї” та не позбавляти його грифу. Важливо, що проти курсу, на ряду з ліберальними організаціями виступили лише кілька десятків батьків, в той же час, коли на підтримку курсу висловилося тисячі батьків! Міністерство освіти та науки має звернути увагу на попит громадськості, а саме на звернення тисячі батьків, оскільки саме батьки – є замовниками освіти для своїх дітей.

Нагадаємо, що це не перший випадок в сфері освіти з подібною експертизою. Раніше, у 2018 році, при МОН здійснювали так звану антидискримінаційну експертизу  шкільних підручників представники від Інституту педагогіки НАПН України та Фонду ім. Гайнріха Бьолля. Антидискримінаційна комісія складалася з 21 особи. З них лише 12 осіб із науковими ступенями (філологи, філософи, соціологи, юристи та педагоги), жодного доктора наук, решта — взагалі  невідомо хто: в основному це працівники грантових організацій та якісь активісти. Професійність аналізу підручників такою “досвідченою” комісією викликала резонанс у суспільстві, адже результатами антидискримінаційної експертизи стало знецінення повноцінної сім’ї, батьківства і материнства, знеособлення людини та нехтування національними особливостями.  Зокрема, гендерні експерти запропонували замість слова “батьки” у підручниках використовувати слово “рідні”, аби у подальшому з підручників зникла будь-яка згадка про сім’ю та батьків, тощо.

Варто зазначити, що хоча антидискримінаційна експертиза підручників та освітніх програм проводилася на підставі відомчих актів МОН, вона не була передбачена законом, а склад комісії викликав дуже багато питань з точки зору професійності більшості  цих людей та їх наукових знань для аналізу підручників та учбових програм.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Основи сім’ї” – чи не єдиний курс, за останні 6 років у шкільній програмі, який націлений допомогти підлітками відповісти на ряд важливих питань: пізнання себе, основи біоетики, розуміння свого місця в суспільстві, основні аспекти підготовки до подружнього життя, як стати відповідальними та ефективними батьками. Потреба курсу продиктована багатьма тривожними фактами і жахливою статистикою в нашій країні. Зокрема, рівень розлучень стабільно високий і становить понад 60%, через що понад 4 млн. дітей росте без рідного батька; близько 25% дітей виховуються в проблемних сім’ях, де відсутні любов, повага, взаєморозуміння між батьком та мамою, піддаються деструктивним явищам (алкоголь, наркоманія, насильство). За роки Незалежності кількість українських дітей зменшилася вдвічі (з 14 млн. до 7 млн.).

Враховуючи викладене, така просімейна програма надзвичайно потрібна і актуальна для учнів наших шкіл.

Всеукраїнський Собор” закликає продовжувати надсилати звернення щодо підтримки просімейної освітньої програми “Основи сім’ї” та проти позбавлення грифу на Міністерство освіти та науки України. 

Дякуємо за активну позицію кожному, хто вже долучився до даної ініціативи. Молимося, аби влада України не йшла на догоду ліберальним організаціям та сприяла побудові щасливих сімей в Україні“, – йдеться на офіційній сторінці цього об’єднання релігійних та громадських організацій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що сьогодні численні ліберальні організації США, Канади та ЄС вимагають толерантності по відношенню до… педофілів

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності