Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Прогульники з Івано-Франківської облради

Чи то з настанням весни, чи може депутати Івано-Фран­ківської облради вже засиділися в своїх кріслах, та все ж вони почали все рідше відвідувати сесію. Через це обласні обранці тільки з четвертої спроби змогли провести 35 сесію. Адже раніше їм банально не вистачало кількості депутатів, щоб приймати будь-які рішення.

Кореспондент Бліц-Інфо вирішив проаналізувати відвідуваність депутатів на сесії комісії обласної ради від початку їхньої каденції та до кінця 2014 року. Останні місяці говорять самі за себе. Бо якщо на 34-ту бюджетну сесію з’явилось більше 80 депутатів, то на 35 було трохи більше 60. Та й то тільки у першу годину засідання. Очевидно, далі обранці втомлювались та покидали залу. Так тричі засідання було провалене через відсутність кворуму. Тим не менш, наприкінці цього тижня 35 засідання таки вдалось завершити, адже до зали прийшло близько 75 депутатів. Можна припустити, що такий результат дало оприлюднення списку депутатів-прогульників третього засідання у обласній газеті.

Тож, якщо аналізувати дані зі звіту голови Івано-Франківської облради Василя Скрипничука найбільшими прогульниками є депутати фракції «Партії регіонів». Адже «регіонал» Юрій Келестин пропустив 53 засідання із 55. За ним йде його колега по фракції Володимир Бартощак, що пропустив сесію 39 разів. Варто зауважити, вони єдині, хто залишився у цій фракції після Кривавих подій на Майдані. Напевне, саме через те, що не відвідують сесію і не змогли її покинути.

Та не тільки вони саботують роботу облради. До прикладу, серед позафракційних лідер за кількість пропусків депутат Василь Вівчарик. Його «результат» 45 із 55. За ним йде Василь Яремчук із результатом 42 із 55. Багато не відстають і колишні «регіонали» Олександр Фелик (37 із 55), Богдан Гдичинський(35 із 55) та Михайло Вишиванюк (33 із 55).
Є рекордсмени й у фракції «Воля». Зокрема, Василь Матійчик пропустив 38 засідань із 55. Не відстає за іншими прогульниками й «ударівець» Арсен Сідаш, що має 35 пропусків із тих же 55 засідань. За ним депутат «Волі» Михайло Гнип, що має цілих 30 пропусків із 55. Дихає йому у спину член фракції Народної партії Василь Брус, що пропустив 29 засідань із 55.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У решти кількість пропусків не настільки вражаюча. Тим не менш, можна зауважити, що серед депутатів Народної партії немає жодного, хто б пропустив засідання менше одинадцяти разів. Серед прогульників і фракція «Удару». Із шести депутатів троє мають понад 15 пропусків. Серед них і один із «найрейтинговіших» саботажників Сідаш (35 із 55).
Далі йде фракція «Українська». Із одинадцяти депутатів всього троє пропустили сесію менше десяти разів. А лідер фракції за кількістю прогулів депутат Наталія Дуб (23 із 55).

Зі схожим результатом йде фракція «Фронту змін». У них також одинадцять депутатів і тільки четверо з них мають менше десятка пропусків. Найбільше пропусків із «фронтовиків» має Андрій Романчук (25 із 55). У фракції «Воля» дев’ять депутатів, серед яких два прогульники-рекордсмени Василь Матійчик (38 із 55) та Михайло Гнип (30 із 55). Із 15 депутатів фракції «Батьківщина» всього троє пропустили засідання сесії облради більше десяти разів. Щоправда, один із них Василь Будз, який прогуляв 25 із 55 засідань. У фракції ВО «Свобода» наприкінці 2014 року було 18 депутатів, серед яких шість мають трохи більше десяти прогулів. Щоправда, двох із них ще до кінця 2014 виключили з фракції саме за порушення дисципліни. А саме Ігоря Івасюка та Миколу Різника. Із фракції політичної партії «Наша Україна», що налічує десять депутатів, двоє мають трохи більше 10 пропусків. А найменше пропусків має фракція «Народний рух України». Троє її депутатів пропустили разом всього чотири засідання.

Натомість позафракційних депутатів до закінчення 2014 року було 20. Серед них лідирують Василь Вівчарик (45 із 55) та Василь Яремчук (42 із 55). По 37 пропусків у Олександра Фелика та Романа Мулика, 36 у Богдана Гдичинського. Загалом, половина із позафракційних депутатів має не менше десяти «прогулів».

Тож, можна констатувати, що близько половини обласних обранців не серйозно ставляться до взятих на себе зобов’язань, чим фактично саботують роботу облради. Залишається надіятись, що виборці зроблять висновки та не голосуватимуть більше за таких невідповідальних депутатів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: Бліц-Інфо

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності