Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Прокремлівська партія SNS програла вибори у Словаччині

У Словаччині підрахували 100% бюлетенів на виборах до парламенту. Першість здобули популісти-опозиціонери  партія OľaNO («Звичайні люди та незалежні особи»), отримавши 25,03% голосів (53 мандати).

Друге місце на виборах посіла правляча партія SMER-SD, яка управляла Словаччиною із 2006 року (з перервою у 2010-12 роках). Вона здобула 18,29% голосів (38 місць).

Також до парламенту пройшла популістська партія Sme rodina («Ми-родина»), яка завоювала 8,24% (17 мандатів). 17 місць відійшло націоналістам із  L’SNS – 7,97%. Ще 13 мандатів здобула лібертаріанська «Свобода і солідарність» і  12 – партія екс-президента Андрея Кіски «Для людей».cfb9a74-slov.jpeg

Тим часом проросійська Словацька національна партія (SNS) програла вибори з результатом 3,16% голосів, не потрапивши до парламенту. Зазначимо, що на виборах у 2016  SNS отримала 8,6% та увійшла до коаліції. Спікером парламенту зараз є член SNS Андрей Данко, який активно виступає проти політики ЄС відносно Росії та контактує із спікером Держдуми РФ Вячеславом Володіним. Раніше  SNS блокувала стратегію безпеки та оборони Словаччини, де Росію називали агресором.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності