Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Прокремлівський лідер угорських шовіністів баламутив народ на Закарпатті

Лідер угорської праворадикальної і водночас антиукраїнської партії “Йоббік”, що фінансується Кремлем, Томаш Шнайдер днями відвідав з приватним візитом Закарпаття і відзначився кількома неоднозначними заявами.596722

ФОТО: Члени партії “Йоббік”

Угорський політик завітав на Берегівщину. За словами Шнайдера, туди його запросили мешканці села Вари.

 
ФОТО: Томаш Шнайдер
Шнайдер наголосив на територіальній автономії Закарпаття, яка, стверджує політик, має передбачати також економічну. Мовляв, аби гроші, зароблені в Закарпатті, залишалися в регіоні, а не йшли до Києва, пише видання, відзначаючи, що Закарпатська область за підсумками 2017-го року на 73% є дотаційною, відтак слова угорського політика виглядають відвертим популізмом.

Крім того, угорський політик пообіцяв зробити усе можливе, аби мешканці села Вари не постраждали від радіації через скинуті там відходи з Мужіївського золоторудника. На думку мешканців, вони є шкідливими для здоров’я та довкілля, адже містять важкі метали. Видання відзначає, що тамтешній інвестор вже пообіцяв вивезти відходи до 15 травня. Радіації з відвалів з Мужіївської гори ніколи не фіксувалося.

Томаш Шнайдер обраний головою угорської опозиційної партії “Йоббік” у 2018 році.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності