Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Прощай, пиво?

З 1 липня для продажу пива потрібна ліцензія, оскільки відтепер пиво прирівнюється до алкогольних напоїв, які заборонено реалізовувати через дрібнороздрібну торговельну мережу (кіоски, палатки тощо).

Такий порядок реалізації цього напою передбачений змінами до Податкового кодекс України та Закону України «Про державне регулювання виробництва і обіг спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», які сьогодні набули чинності.

Згідно з новими положеннями вищевказаних законів, пиво віднині визначається як «насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій з вмістом етилового спирту від 0,5 відсотка об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203».
Також варто додати, що алкогольні напої, в яких концентрація етилового спирту перевищує 0,5 відсотка об’ємних одиниць, які будуть вважатися слабоалкогольними напоями. До них відносяться виноградні вина, вермути та інші зброджені напої (наприклад, перрі або сидр).

Ліцензія на торгівлю видається терміном на один рік і має бути обов’язково зареєстрована в органі Державної фіскальної служби України, а в сільській місцевості в органах місцевого самоврядування за місцем торгівлі суб’єкта господарювання.
Зазначимо також, що плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями становить 8 тисяч гривень за кожен з напоїв, зазначених в ліцензії РРО, що знаходиться у місці торгівлі. Плата за ліцензію здійснюється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суб’єкти господарювання (у тому числі платники єдиного податку), які здійснюють роздрібну торгівлю пивом (у тому числі тільки пивом), повинні до 1 липня обов’язково обладнати місця торгівлі реєстраторами розрахункових операцій.
Важливо також зазначити, що з 1 липня заборонено продаж пива через дрібнороздрібну торговельну мережу (кіоски, палатки, павільйони для сезонного продажу товарів тощо).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності