Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Проти нардепів порушили справу за візит до Держдуми РФ

Про це минулого тижня, під час брифінгу, повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження стосовно 24-х народних депутатів із групи «За мир і стабільність», котрі в середині вересня відвідали Держдуму РФ.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на брифінгу в четвер.

«За фактом участі народних депутатів у засіданні Держдуми РФ Головне слідче управління МВС розпочало кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ», – заявив Шкіряк.
Він зазначив, що до слідчого управління надійшла заява голови Верховної Ради Олександра Турчинова щодо участі 17 вересня групи народних обранців у засіданні Держдуми та зустрічі з її головою Сергієм Наришкіним.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«На думку Турчинова, народні депутати паплюжать український парламентаризм і, фактично, підтримали російський владний режим, що розв’язав воєнну агресію проти України», – наголосив радник міністра внутрішніх справ.

За його словами, постанову про відкриття провадження надіслано до Генпрокуратури, яка має визначитися з органом, що вестиме подальше розслідування: СБУ чи МВС.

Депутатську групу «За мир і стабільність» було створено в українському парламенті на початку липня. Її членами є депутати, котрі вийшли з фракцій Партії регіонів і Компартії України.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності