Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Прибалти, фіни та американці нанесли економічний удар по “Північному потоку-2”

Естонія і Фінляндія поєднали свої газотранспортні системи, запустивши спільний газопро від Balticconnector. Тепер газ транспортуватимуть між Фінляндією, Естонією і Латвією без додаткових витрат, а в цей же час США вводять найпотужніші санкції проти “Північного потоку-2”.
Про це повідомляє Delfi.719989h7937t28
Повідомляється, що сьогодні на урочистих церемоніях, які відбувалися одночасно в естонському Палдіскі і фінському Гельсінкі, був відкритий газопровід Balticconnector. У церемонії взяли участь лідери обох країн Керсті Кальюлайд і Саулі Нійністе.
Зазначимо, довжина підводної частини Balticconnector від Палдіскі до фінського Інкоо становить 77 км. Наземна частина займає 55 км в Естонії і 21 км у Фінляндії.
Газ транспортуватимуть між Фінляндією, Естонією і Латвією без додаткових витрат. Після завершення роботи над газовими конекторами між Литвою і Польщею місцевий газовий ринок більше не буде залежати від поставок російського «Газпрому».
«Коли ми почали відкривати ринок, ціна на газ становила 40 євро, і ми платили Газпрому приблизно на 10 євро вище рівня цін в Західній Європі. Сьогодні ціна на газ становить близько 15 євро, і ми можемо купити газ за тією ж ціною, що і в Західній Європі. І саме тому ми розробили газовий ринок та інфраструктуру – щоб створити регіональний газовий ринок, відкритий для конкуренції з багатьма гравцями ринку», – пояснив голова правління естонської компанії Elering Таамі Вескімягі.
Загальна вартість проєкту з урахуванням робіт з укріплення газопроводу між Естонією і Латвією складає близько 300 млн євро, з них понад 200 млн євро в проєкт вкладає ЄС.

А в цей же час до закону про оборонний бюджет США внесли положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва “Північного потоку-2”.

Затвердила закон палата представників конгресу США. Рішення ухвалили більшістю голосів, передає “Європейська правда”.

Так, у нижній палаті бюджет був підтриманий двопартійною більшістю – 337 із 435 конгресменів. Також санкції будуть введені проти компаній, причетних до прокладання трубопроводу “Турецький потік”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності