Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПРИКАРПАТСЬКІ ВИБОРЧІ АНОМАЛІЇ

Будь-які вибори в Україні – це завжди сукупність різноманітних передбачуваних, але цілком не прогнозованих несподіванок.

Не стало винятком з цього правила й Прикарпаття.

Так в одномандатному виборчому окрузі № 84 з центром у місті Тисмениця став переможним для висуванця від «Блоку Петра Порошенка» – Михайла Довбенка. Про це свідчать дані на сайті ЦВК.

На сайті ЦВК зафіксовано опрацювання 100% бюлетенів на цьому окрузі. Переможець – Михайло Довбенко, відірвався від найближчого переслідувача – Романа Вірастюка від «Народного фронту» лише на 403 голоси виборців (19 750 проти 19 347, або 18,26% проти 17,88% від усіх, хто проголосував на окрузі).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для легендарного спортсмена, який, певно, сподівався тільки на своє прізвище, це, мабуть, було цілковитою несподіванкою. Хто знав, що знову настільки сильно розрекламовані політичні бренди так сильно вплинуть на підсвідомість наших виборців?

Адже, Роман Вірастюк міг би ще оспорювати цю «сумнівну різницю». Але йому, як говорять декотрі джерела, завадила в цьому майже повна відсутність його спостерігачів та членів ДВК на дільницях, які й могли б урятувати його голоси…
Також як інакше пояснити перемогу по ОВК № 89 (Снятинщина, Косівщина та Верховинщина) Юрія Солов’я, який там сьогодні здобув перемогу, обігнавши прогнозованих лідерів, якого ще кілька тижнів тому люди проганяли його назад, до Івано-Франківська, допомагати Олександрові Шевченку піаритися на ремонті Набережної?

Це ж стосується й самого Олександра Шевченка, якому попри те, коли, здавалося б, що він чи не все населення Івано-Франківська вже двічі безкоштовно звозив на «Буковель», в спину постійно дихав син екс-міського голови Петро Шкутяк. Тому гадалося, що останній ось-ось наздожене олігарха і, навіть, обійде його… Адже на користь того знялися учасник АТО свободівець Андрій Грималюк і радикал Ляшка Сергій Палійчук.

Щоправда по цьому округу (ОВК №83) в Івано-Франківську своїми результатами здивував і лідер ВГО «Поклик Нації» Тарас Боднар, який будучи самовисуванцем, і тиждень тому заявивши ЗМІ про зняття власної кандидатури «щоб не розпорошувати голоси», таки набрав понад один відсоток голосів виборців. Враховуючи ще те, що він, маючи власні медіа ресурси, не вів жодної передвиборчої агітації: будь то зустрічі з виборцями, теле- чи радіо ефіри, публікації в ЗМІ, виготовлення і поклейки власної агітпродукції… Тут спрацював зароблений важкою працею сам бренд імені, який і дав йому можливість залишити позаду п’ятьох інших самовисуванців з усіх одинадцятьох кандидатів по округу…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Можливо, тут теж була б така ж перемога чи, просто, разючий результат, коли б за спиною молодого політика теж стояла відома політсила з капіталом?..

Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності