Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Приватні ВНЗ зможуть отримувати держзамовлення

Ефективна імплементація закону «Про вищу освіту» є викликом для українського суспільства та потребує консолідованих зусиль Міністерства освіти і науки, всіх академічних спільнот, а також асоціацій роботодавців та зацікавлених громадських організацій. Про це заявила голова Комітету з питань науки і освіти ВР Лілія Гриневич під час проведення наради щодо особливостей імплементації закону «Про вищу освіту», організованої Асоціацією навчальних закладів України приватної форми власності.
«Саме після Революції гідності, ми змогли ухвалити новий закон «Про вищу освіту», який пропонує справжню системну реформу у сфері вищої освіти. Війна-це велика прірва, що відтягує гроші, людей, увагу. Але зараз, суспільство розуміє, що мусить змінюватись, не зважаючи на різні консервативні групи інтересів, які є в кожній сфері», – зазначила Гриневич.
Вона також зазначила, що однією з базових цінностей закону «Про вищу освіту» став конституційний принцип рівності форм власності, що знайшло відображення у можливості приватних вищих навчальних закладів претендувати на державне замовлення.
«Приватні навчальні заклади в українській освітній системі живуть у значно жорсткіших конкурентних умовах, аніж вищі навчальні заклади державної форми власності, оскільки, не мають гарантованої державної підтримки. І для нас, розробників, однією з базових цінностей, закладених в Законі «Про вищу освіту» став конституційний принцип рівності форм власності. Це знайшло відображення у можливості приватних навчальних закладів претендувати на державне замовлення», – зауважила голова профільного парламентського комітету Лілія Гриневич.

Джерело: Освіта

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності