Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Разумков пояснив ситуацію із адвокатом Трампа та щодо інавгурації 19 травня

Представник обраного президента України Дмитро Разумков відреагував на конфлікт із адвокатом Дональда Трампа і його відмову від зустрічі з Володимиром Зеленським. Політтехнолог також пояснив необхідність проведення інавгурації саме 19 травня.

Нагадаємо, особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані передумав зустрічатися з Володимиром Зеленським та скасував поїздку до Києва. Свою відмову він пов’язав з оточенням Зеленського, які «є ворогами президента (Трампа, – ред.), а в деяких випадках ворогами Сполучених Штатів». Серед одного з цих ворогів Трампа і США адвокат назвав українського нардепа Сергія Лещенка.

Разумков очікує, що це непорозуміння «буде знято у взаєминах між командою Зеленського і представниками США».

«Саме тому мені дивна та інформація, яка з’явилася в американських ЗМІ про те, що хтось давав коментар з наших колег, представників команди, про те, що там є якісь підводні камені. Це не відповідає дійсності», – сказав Разумков в ефірі програми «Свобода слова».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зеленський має намір зустрічатися не лише з офіційними представниками держав, а й з представниками політичних сил і приватними особами заради взаємин між країнами. Разом з тим, за словами Разумкова, рішення конфлікту з Трампом має бути конфіденційним.preview_w698zc0

Що стосується інавгурації, то політтехнолог Зеленського мотивує дату 19 травня зручністю киян і уникненням транспортного колапсу в столиці.

«Чому неділю (…) Ми прекрасно з вами розуміємо, що будь-які події, приїзди іноземних гостей – це обмеження у русі по місту. Якщо ми говоримо про день інавгурації – це фактично повний транспортний колапс центральній частині міста, тому що все буде перекрито. Щоб мінімізувати такий негативний ефект Володимир Олександрович і пропонує провести її в перший вихідний день, а фактично це 19 число», – каже Разумков.

Він додав, що Центрвиборчком затягнув підрахунок голосів на виборах, але їх підсумки були опубліковані в рамках закону. Також представник Зеленського зазначив, що попередні президенти «вступали у свої конституційні права і обов’язки, якщо я не помиляюся, через 10 днів і Петро Олексійович (Порошенко, – ред.) вступав через 13 днів після того, як був обраний президентом». Подальше затягування інавгурації хоч і відповідає закону, але розходитися з очікуваннями українців, вважає Разумков.

Нагадаємо, 10 травня Зеленський звернувся до Верховної Ради із закликом на найближчому пленарному засіданні призначити дату його інавгурації на 19 травня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Разом з тим в його команді не виключають затягування Радою проведення церемонії. Пізніше Володимир Зеленський опублікував відеозвернення до народних депутатів із закликом призначити інавгурацію на 19 травня. Обраний президент попередив, що затягування призведе до того, що чинний Президент встигне прийняти ще більше згубних для країни рішень.

Тим часом Порошенко пообіцяв допомогти Зеленському з інавгурацією і готовий до розпуску Ради.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності