Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Реаліст Лукашенко романтику Дуді: “Росія Крим скоро не поверне, а Донбас їй не потрібний, як і Україні”

Польща має намір активно відстоювати інтереси України в ОБСЄ, заявив переобраний на другий термін президент Польщі Анджей Дуда в інавгураційній промові і повідомив, що в 2022 році Польща буде головувати в ОБСЄ, і основним завданням ставить повне відновлення територіальної цілісності і суверенітету України. Дуда пообіцяв, що Польща докладе всіх зусиль для відновлення контролю Києва над всією територією країни: Донбасу та Криму.

А ось більш реалістичний у своїх міркуваннях президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив упевненість у тому, що в найближчій перспективі Росія не поверне Україні анексований Крим. Він сказав про це в інтерв’ю українському журналісту Дмитру Гордону.

Так, на питання про те, чи поверне Росія Крим і Донбас Україні «при нашому житті», білоруський президент відповів:

«Звичайно, ні. З Донбасом простіше. Донбас – п’яте колесо у возі Росії, він їй абсолютно не потрібен. Не дуже-то він, напевно, потрібен і Україні, виходячи з того, як розгортаються події».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лукашенко також заявив, що «воював би за Крим в 2014 році», а також висловив упевненість в тому, що росіяни не стріляли б у Криму при опорі української армії.

https://www.facebook.com/115510230188194/videos/330430791325776/

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму в 2014 році незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції.

І що з того?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності