Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

РЕЙДЕР ЧИ СЕПАРАТИСТ?

І ще не встиг вщухнути скандал довкола рейдерства на Івано-Франківському Локомотиворемонтному заводі, як за участі одного з його фігурантів у місцевих ЗМІ вибухнув ще один скандал – ​політичний, бо має смак сепаратизму.

Так фото заступника голови Івано-Франківської ОДА Валерія Крецула з сумнозвісною «колорадською» стрічкою на лацкані піджака, що з’явилося наприкінці минулого тижня чи не на всіх місцевих і уже загальнодержавних медіа ресурсах, викликало хвилю обурення серед користувачів соцмереж.

Прикарпатець Василь Ваньчук виклав в мережу світлини високопосадовця з сепаратистською стрічкою. Чоловік шокований, як Крецула могли призначити заступником очільника області.

«Не розумію, як так? Люди які носили стрічки, нав’язані московськими окупантами, тепер успішно працюють в керівництві ОДА Івано-Франківської області? Сьогодні на звіті патрульної поліції Івано-Франківська воно розказувало яка у нас гарна Україна і яке в неї світле майбутнє… Фу, верне від цієї слизняцької безхребетності і совдеповської тирси в голові», – ​написав чоловік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Допис активно поширюють в соцмережі з гнівними коментарями. Хтось впевнений, що чиновник має піти з посади, інші взагалі пропонують запровадити кримінальне покарання за носіння сепаратистської стрічки. Дехто жартує, що чиновник тоді працював під прикриттям.

Як відомо, Валерія Крецула призначили на посаду кілька тижнів тому – ​28 квітня.

Загалом можна було б подумати, що це фейкова інформація і фотомонтаж, але після минулорічного випадку в Івано-Франківській ОДА…

Так нагадаємо, що наприкінці червня 2015 року радник голови Івано-Франківської ОДА з питань освіти Ярослав Ободянський попросив політичного притулку у агресора, в Російської Федерації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тоді «ЗЛ» повідомляла читачів про сюжет, який транслювали чи не всі російські телеканали, в котрому чоловік подібний до Ободянського розповідав на телекамери наступне: «Люди, з якими ти стояв поруч, беруть гроші, щоб лобіювати якісь інтереси, не гребують рейдерськими захопленнями,. Економічна ситуація катастрофічно погіршується, народ убожіє».
Свою розповідь для ЗМІ Ярослав підкріпив яскравими прикладами, називаючи конкретні прізвища, розповів, що в регіоні процвітає корупція та вимагання, силові структури не діють…

Ну, а далі радник прикарпатського губернатора наплів в стилі блогера Руслана Коцаби про своє бачення подій на Донбасі, нагнітання військової істерії і таке інше. Тільки на відміну від Коцаби, якому минулого тижня Суд присудив 3,5 років ув’язнення, Ярослав Ободянський нині на волі. Ба, більше того, кажуть, що його навіть тепер неодноразово бачили на вулицях Івано-Франківська, і без георгіївської стрічки, яка так мальовничо дивиться на лацкані у Валерія Крецула.

Ось тут виникає запитання, якщо після випадку з Ободянським влада скасувала інститут радників, то що робити губернатору Олегу Гончаруку після фото з Крецулом – ​невже звільняти усіх заступників, чи, можливо, самому йти у відставку, раз не вміє кадри підбирати? Бо в результаті дій таких чи то «сепаратистів», чи то «рейдерів» страждає не тільки репутація області й влади, а також страждають і люди на підприємствах, а інвестори починають дивитися в інший бік…

Підготував Дмитро Несміш

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності