Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Реструктуризувати кредити на час карантину, – заклик до банків від НБУ

Національний банк України рекомендує українським банкам застосовувати пільговий період обслуговування на всі кредити на період карантину.630_360_1571315280-585

«Позиція Національного банку в цьому питанні така: до всіх кредитів, які на вечір 7 березня 2020 були працюючими і обслуговувалися, можна застосовувати пільговий режим обслуговування на період карантинних заходів, і це не матиме негативного впливу на капітал банку», – повідомляє НБУ.

Банки повинні почати реструктуризацію кредитів вже зараз.

«Починайте роботу вже зараз. Приклади реструктуризацій і застосування пільгового режиму в наших нормативно-правових актах, зокрема в постанові №97. Підхід може бути індивідуальним у випадку з корпоративними позичальниками і стандартним у випадку з роздрібними. Особливим повинен бути підхід і до тих галузей, які через карантин повністю втрачають доходи і сьогодні не працюють, і до населення, яке в результаті карантинних заходів і припинення роботи окремих компаній тимчасово не працює», – сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Вона нагадала, що Верховна Рада з ініціативи Національного банку заборонила банкам нараховувати штрафи і пені за прострочення споживчого кредиту в період з 1 березня по 30 квітня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Банки не повинні накладати ніяких обмежень на операції клієнтів.

«Ми проти обмежень. Замість обмежень повинна бути здорова комунікація з клієнтом. Банки також повинні регулярно підкріплювати готівкою банкомати і забезпечити роботу відділень у всіх регіонах, особливо це стосується найбільших банків», – зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України буде приймати від банків готівку гривні, що знаходилися в обігу, а видавати – готівкові зі своїх сховищ.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)» 17 березня набув чинності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З 00:00 17 березня і до 3 квітня пункти пропуску і контролю через держкордон для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного, автомобільного (для автобусів) повідомлення закриваються.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності