Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Ретельна політаналітика військового параду в Москві, – чому від Путіна тікали гості-президенти

Подивитися на ювілейний парад Перемоги в Москві в цьому році приїхали лідери всього семи держав. Не всі президенти свою відмову пов’язували з пандемією коронавіруса – у когось день народження, а у когось зламався літак і т. ін.

Але навіть ті, хто приїхав, вели себе неоднозначно: президент Білорусі Лукашенко став подалі від Путіна, а президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков приїхав, але на церемонію не потрапив.

Так гості параду потискали між собою руки, обіймалися, разом покладали квіти до вічного вогню, а уже на Червоній площі без захисних масок сиділи одне від одного на віддалі двох чоловік – ветеранів і людей у формі.

Таку розсадку пов’язують через небажання Лукашенка сидіти поруч із Путіним у зв’язку із черговим загостренням відносин між їхніми державами, а також, що Путін не подав руки сину Лукашенка, коли вітався із гостями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Не захотів Лукашенко ставати поруч із Путіним і під час паокладання квітів, коли йому навмисно залишили місце поруч російського президента, той демонстративно пройшов повз і став демонстративно дальше Путіна.

Гости Путина на параде Победы

Посмотреть на парад Победы в Москве в этом году приехали лидеры всего семи государств. Не все президенты свой отказ связывали с пандемией коронавируса – у кого-то день рождения, у кого-то сломался самолет. Но даже те, кто приехал, вели себя неоднозначно: президент Беларуси Лукашенко встал подальше от Путина, а президент Кыргызстана Сооронбай Жээнбеков приехал, но на церемонию не попал

Gepostet von Настоящее Время am Mittwoch, 24. Juni 2020

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Не менш цікавою видалася втеча президента Киргизстану Сооронбай Жеенбеков, який зранку приїхав у Кремль, де привітався із колегами-президентами, а потім загадково зник… Згодом на сайті лідера Киргизстану з’явилося офіційне виправдання його відсутності на Червоній площі, мовляв у супроводжуючих Жеенбекова глави МЗС та ще одного працівника по прильоті в Москву запідозрили коронавірус і тому президент не захотів наражати на небезпеку господаря Росії та інших колег-президентів.

У підсумку до Червоної площі в цьому році дісталися тільки лідери Білорусії, Казахстану, Молдови, Сербії, Узбекістану, Таджикістану, член президіуму Боснії та Герцоговини, а також лідери самопроголошених і не визнаних республік Абхазії і Південної Осетії.

Ще десяток лідерів – постійних гостей парадів у Москві повідомили Кремль, що не зможуть приїхати. Офіціно не всі відмови пов’язані із пандемією.

Для прикладу, за добу до параду Хорватське посольство повідомило, що їхній президент не приїде, бо в нього… поламався літак)))

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А лідер Туркменістану причиною своєї відсутності у телефонній розмові з Путіним назвав власний День народження, який випадає на 29 червня, а парад у Москві проводився 24 червня )))

У Франції заявили, що президент Макрон не отримував запрошення, хоча про його особисте запрошення на парад у Москві писали усі світові ЗМІ ще в березні цього року)))

Таку ж причину, відсутність запрошення, назвали і в Японії)))

А лідер Азербайджану Ельхам Алієв напряму пов’язав свою відсутність із пандемією)))

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Головних союзників СРСР по Антигітлерівській коаліції Великобританію та США на ювілейному параді 75-річчя перемоги представляли тільки посли.

 

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності