Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

РФ привела В бойову готовність всі війська Центрального військового округу

У суботу, 21 червня, о десятій ранку за київським часом, президент Росії Володимир Путін наказав привести в повну бойову готовність усі війська Центрального військового округу (ЦВО, займає близько третини території Росії) та військові частини, що дислокуються на його території.

Про це зазначив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, повідомляють «РИА Новости».
Раптова перевірка цього округу розпочалася ще вчора, проте в п’ятницю за бойовою тривогою підняли лише дві мото­стрілкові бригади, повідомляє прес-служба ЦВО. Того ж дня у бойову готовність привели всі війська Центрального військового округу.
Шойгу уточнив, що перевірка пройде з 21 по 28 червня (дати співпадають із оголошенням перемир’я на українському Донбасі, який тероризують проросійські і російські бойовики).
Шойгу додав, що в ході раптової перевірки ЦВО, зокрема, 98-ма повітрянодесантна дивізія буде перекинута з Іванового в Челябінську область, де буде проведене викидання повітряного десанту на Чебаркульському полігоні. У ході перевірки передбачається відпрацювати питання планування застосування угруповання військ, висунення військ комбінованим способом на великі відстані, розгортання систем управління та матеріально-технічного забезпечення.
Шойгу також розпорядився, щоб про раптову перевірку боєздатності військ були проінформовані військові аташе іноземних держав.
«Повернення військ у пункти постійної дислокації завершити до 1 липня», – наказав міністр.
Шойгу нагадав, що з 16 червня в ЦВО працює комісія Міноборони на чолі з начальником генштабу. На першому етапі роботи комісії було вивчено стан справ в окрузі. Другий етап роботи комісії, в ході якого здійснюється перевірка боєготовності, а також проведення навчань, розпочався 20 червня.

Джерело: ТСН

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності