Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Рівень смертності в Україні — один з найвищих в світі

За даними Центрального розвідувального управління США, які відображені в звіті World Factbook за 2015 року, Україна знаходиться на 2-му місці (з 225 розглянутих країн) за рівнем смертності на 1000 чоловік населення. Для нашої країни цей показник становить 14,46 випадків смерті на 1000 наявного населення. 1-ю позицію займає Лесото (держава в Південній Африці) з показником 14,89 випадків смерті на 1000 наявного населення, 3-ю — Болгарія (14,44 випадків смерті на 1000 наявного населення).

Слід зазначити, що, за даними World Factbook-2015 року, Україна займає 182-е місце з 224 за рівнем народжуваності (10,72 народжених на 1000 населення).

Частини випадків смерті, які складають невтішну статистику, можна уникнути за допомогою змін у державній політиці, вважає Олена Нізалова, науковий співробітник Центру дослідження медичних послуг в університеті Кент (Center for Health Services Study, University of Kent), Великобританія, яка проаналізувала причини високої смертності в Україні в статті, опублікованій в виданні «Vox Ukraine». Як вважає Е. Нізалова, високим потенціалом для цього має перегляд державної політики в області тютюнопаління та контролю дорожнього руху, оскільки рак, пов’язаний з курінням, і дорожньо-транспортний травматизм є частими причинами смертності, якій можна запобігти за допомогою політичних заходів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності