Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Робот для боротьби з протестувальниками

У Китаї створили робота, який буде боротися з мітингувальниками на вулиці. Він оснащений електрошокером і кнопкою для виклику поліції.

Про це повідомляє видання Sky News. Робот важить 78 кілограм, а висота його становить 1,5 метра. Це перший «розумний робот для безпеки». Робота розробили і створили в Національному університеті оборони Китаю. Вперше його представили під час виставки технологій в Чунцин.

Китайська влада зазначає, що він відіграватиме важливу роль в посиленні антитерористичної боротьби і зможе ефективно боротися з заворушеннями в країні.Робот працює повністю автономно протягом восьми годин. У ньому вбудовані датчики, які імітують людський мозок, очі і вуха. Також він оснащений відеокамерами. З їх допомогою він може сам визначати загрозу і аналізувати ситуацію. Робот зможе рухатися зі швидкістю 18 км / год і розганяти мітинги за допомогою розрядів струму.

Користувачі соцмереж вже порівняли його з роботами з науково-фантастичних фільмів. Вони зазначили, що в фільмі «Робокоп» бойовий дроїд ED-209 з кулеметів розстріляв під час випробувань члена ради директорів корпорації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, в Силіконовій долині замінять людей роботами-охоронцями. Для цього фахівці створили дві моделі дроїд — Knightscope K5 і Knightscope K10. Їх оснастили камерами з оглядом на 360 градусів, високоякісними мікрофонами, а також іншими датчиками.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності