Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

РОСІЯ ВИСУНУЛА УЛЬТИМАТУМ ЩОДО ЗМІНИ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ

Про це пишуть Ведомости з посиланням на російського високопосадовця.

По-перше, запропоновано переглянути параметри і терміни зниження Україною мит на товари з ЄС. За словами співрозмовника «Ведомостей», знижувати їх треба поступово, Росію хвилюють мита на товари, на які припадає $4 млрд. з $16 млрд. загального товарообігу.

По-друге, має бути змінене технічне регулювання – техрегламенти ЄС «набагато жорсткіші». РФ ввжає, що внаслідок цього доступ російських товарів на український ринок припиниться. Варто зазначити, що ЄС неодноразово заявляв, що це побоювання є значною мірою міфізованим.

По-третє, на думку РФ, потрібна уніфікація або взаємне визнання норм фітосанітарного контролю: у Росії три форми видачі сертифікатів, а в ЄС – одна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для вирішення другої і третьої проблем «може знадобитися перехідний період», вважає федеральний чиновник.
По суті, виконання наведених пропозицій РФ означатиме не лише повний перегляд угоди про Асоціацію в частині зони вільної торгівлі, але й перегляд внутрішніх торгівельних правил Євросоюзу.

Як писала ЄвроПравда, Європейський союз відкидає можливість того, що предметом тристоронніх консультацій Україна-Росія-ЄС стане перегляд тексту Угоди про асоціацію, або її складових.

Україна також категорично відкинула будь-які зміни до угоди.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності