Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Російський Газпромбанк прийняв активи Венесуельської державної нафтової компанії

Венесуельська державна нафтова компанія PDVSA переводить свої рахунки в російський Газпромбанк.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

За даними агентства, компанія PDVSA розіслала своїм клієнтам повідомлення про те, що виручка від продажів буде повинна нараховуватися на рахунок, який вона відкрила в російському Газпромбанку.

Венесуельська нафтокомпанія, як стверджують джерела, чинить тиск на своїх закордонних партнерів, щоб вони визначилися з тим, чи будуть вони продовжувати участь в проектах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Росія намагалася незаконно вивезти з Венесуели 20 тонн золота…

Іноземними партнерами PDVSA є норвезька компанія Equinor ASA, французька Total і американська Chevron.

Ми хотіли б офіційно повідомити про нові інструкції по здійсненню платежів в доларах США або євро“, – йдеться в листі, підписаному віце-президентом PDVSA з фінансових питань Фернандо де Куінталом.

Нагадуємо:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

28 січня США ввели санкції проти нафтового сектора Венесуели з метою заблокувати отримання доходів від продажів нафти адміністрацією президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Умовою продовження роботи компаній є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро.

Минулого місяця кілька країн на чолі зі Сполученими Штатами визнали тимчасовим президентом країни Хуана Гуайдо, президента Національних зборів Венесуели.

У відповідь Мадуро, якого США оголосили нелегітимним, заявив, що розриває дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами, і наказав американським дипломатам залишити країну протягом 72 годин. Він також наказав венесуельським дипломатам залишити США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пізніше міністерство закордонних справ Венесуели опублікувало заяву про припинення цих видворень і запропонувало провести переговори зі США.

Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели відповідно до Конституції країни.

ЄС закликав якомога швидше провести дострокові вибориу Венесуелі, в іншому випадку пообіцяв визнати лідера опозиції в якості керівника країни.

Мадуро категорично відхилив заклик європейських країн призначити дострокові вибори президента, після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мадуро заявив, що не виключає, що в результаті політичної кризи в Венесуелі спалахне громадянська війна.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності