Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Росія намагалася незаконно вивезти з Венесуели 20 тонн золота…

Nicolas Maduro, Venezuela's president touch a pile of 12 Kilogram gold ingots during a press conference on 'Petro' cryptocurrency in Caracas, Venezuela, on Thursday, March 22, 2018. U.S. President Trump banned U.S. purchases of 'Petro' cryptocurrency as part of a campaign to pressure the government of President Nicolas Maduro. Photographer: Carlos Becerra/Bloomberg

У парламенті Венесуели, який знаходиться в опозиції до Ніколаса Мадуро, заявили про спробу вивезення останнім до Російської Федерації близько 20 тонн золота.

Про це повідомила прес-служба парламенту в своєму Twitter-акаунті.

вен

Зокрема, в парламенті вимагають пояснень від Центрального банку країни щодо цієї інформації.

Ми отримали інформацію від чиновників Центрального банку Венесуели: з Москви прибув літак, на якому збиралися вивезти не менше 20 тонн золота, і ми вимагаємо від Центрального банку Венесуели подробиць про те, що відбувається. Це не золото Калікст Ортеги (глави Центробанку – ред. ), а золото венесуельського народу“, – йдеться в повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як пише агентство Bloomberg, загальна вартість золота становить близько 840 мільйонів доларів. Крім того, це близько 20 відсотків запасів цього металу в Венесуелі.

Що стосується видобутку золота, то активна геологорозвідувальна діяльність в країні різко впала після приходу до влади в 1999 році Уго Чавеса і націоналізації ліцензій і активів на розробку родовищ іноземними компаніями. У той час як видобуток золота з 1999 по 2005 рік зросла на 76%, з 2006 до 2011 року таке зростання становило лише 3%.

620x 1

В останній доповіді Всесвітньої ради з видобутку золота йдеться, що видобуток в Венесуелі падає з 2011 року, коли в країні було видобуто 25,5 тонни. Велика частина золота добувається в регіоні Арко Мінеро дель Оріноко, який охоплює 70 тис. квадратних миль від Колумбії до Гайани.

Уряд Мадуро стверджує, що в цьому районі зосереджено до 8 000 тонн золота, що зробить його одним з найбільших родовищ у світі. У 2017 році в цьому регіоні було видобуто 8,5 тонни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У разі зміни режиму влади будь-яке золото, що залишилося в розпорядженні центрального банку, матиме важливе значення, оскільки воно може бути використано в якості забезпечення по кредитах, які знадобляться країні для відновлення своєї економіки, заявив Орен Барак, керуючий директор по фіксованим доходах в AGP.

Варто відзначити, що минулої середи, 23 січня, лідер опозиції і глава Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели і приніс присягу перед тисячами прихильників опозиції.

Він зважився на це на тлі масових акцій протесту в ряді міст країни проти глави держави Ніколаса Мадуро.

Виступаючи перед учасниками багатотисячного мітингу в Каракасі, Гуайдо заявив, що бере на себе президентські обов’язки, щоб “домогтися закінчення узурпації влади, сформувати перехідний уряд і провести чесні вибори“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згодом президент США Дональд Трамп випустив заяву, в якому офіційно визнав Гуайдо як в.о. глави держави. Трамп назвав Мадуро нелегітимним президентом і заявив, що парламент країни – це єдина легітимна гілка влади в країні.

У відповідь Мадуро заявив, що країна розриває дипломатичні відносини з США. Він дав американським дипломатам 72 години.

Варто відзначити, що крім США, Гуайдо визнали законним президентом сім південноамериканських країн (Бразилія, Колумбія, Чилі, Перу, Еквадор, Аргентина і Парагвай). Підтримку також висловила Канада.

У той же час Китай, Туреччина, Росія, Мексика, Болівія і Куба висловили підтримку Мадуро.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними ЦВК Венесуели, Ніколас Мадуро виграв президентські вибори в травні 2018 року, набравши близько 70% голосів. Тепер наступні шість років – до 2025 року, він буде займати пост президента. Це його другий президентський термін.

24 січня Україна підтримала оголосившого себе президентом голову Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо.
Раніше в Європейському союзі виступили на підтримку Національних зборів Венесуели і закликали до вільних виборів в цій країні відповідно до конституційного порядку.
6 січня повідомлялося, що контрольовані опозицією Національні збори Венесуели оголосили нелегітимним другий президентський термін Ніколаса Мадуро, закликавши військових підтримати їх зусилля по “відновленню демократії”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності