Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Росія перестала пропускати на свою територію чоловіків-українців

Росія не пускає чоловіків, які є громадянами України, на свою територію, про це повідомив глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал. За час заборони на в’їзд в Україну чоловікам з російським громадянством, українські стражі кордону завернули 600 росіян, а РФ – кілька десятків українців у відповідь.

Керівник ДПСУ в інтерв’ю UATV 3 грудня спростував дані про відсутність «дзеркальних» заборон з боку РФ.

«У перші дні на спільно охоронюваних кордонах з Російською Федерацією ми бачили повернення наших людей без пояснення причин. Це були групи до 40-50 чоловік, які не могли проїхати… В основному це чоловіки. Сьогодні з ранку було не пропущено близько 40 осіб – і тільки одна з них жінка, решта чоловіки», – пояснив Цигикал.

Втім, Україна також може не впускати жінок із Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Люди, яких ми не пропускаємо – це, як правило, люди, які не можуть пояснити мету свого приїзду в Україну; або це люди, за якими вже є заборони (на в’їзд – ред.), можливо відвідували Крим раніше; або це люди, які мають прострочені терміни перебування на території України… Жінка теж може бути завербована, може нести якусь загрозу. Ми здійснюємо опитування… Якщо бачимо, що… вона не може пояснити мету приїзду – ми теж не пропускаємо. Але, як правило, це одиниці», – зазначив Цигикал.

Нагадаємо, що у зв’язку з воєнним станом, викликаним захопленням Росією українських військових і кораблів у Чорному морі, Україна заборонила в’їзд російським чоловікам від 16 до 60 років. Однак, українські прикордонники розповіли про винятки з правил для громадян РФ. Україна також обмежила в’їзд іноземців в ОРДЛО.

Раніше у МЗС РФ розповіли, що Росія не заборонятиме в’їзд українцям у відповідь на аналогічну заборону України, адже це призведе «до колапсу». Але РФ порушила власну заяву і не пускає українців на кордоні.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності