Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Російського шпигуна, який “розкаявся” суд випустив під заставу 315 тис. грн

Колишній офіцер ЗСУ Вадим Карпов (кличка «Композитор»), якого звинувачують в зраді, вийшов з СІЗО під заставу. Про це повідомили в прес-службі прокуратури в Одеській області.

У січні Приморський райсуд, куди справу відправили на перегляд, призначив Карпову заставу в 315 тисяч гривень. Обвинувачений намагався оскаржити суму застави, але йому це не вдалося, тому пізніше він все ж вніс гроші і вийшов на свободу.

Наступне засідання відбудеться 8 травня.

Нагадаємо, чоловіка затримали співробітники СБУ в лютому 2018 року. За версією звинувачення, з травня 2015 року його через лідера організації «Слов’янська єдність» Дмитра Одінова вийшов на зв’язок із співробітником ФСБ Вороніним П.С. і домовився за певну плату надавати інформацію про роботу СБУ, поліції і військовослужбовців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Використовуючи посвідчення журналіста, він фіксував пересування військової техніки, а також займався вербуванням нових агентів. Пізніше Карпов запропонував знайомому співробітникові СБУ також співпрацювати з ФСБ за матеріальну винагороду. Останній намагався відрадити «Композитора» від подальшої співпраці з Росією. Але коли він зрозумів, що Карпов від свого не відступиться, вирішив «вступити у гру».

Співробітник СБУ надавав неправдиву державну інформацію Вороніну. За наданого агента Карпов отримував від ФСБ щомісяця 500 доларів і 20% від кожної угоди між співробітником СБУ і Вороніним. Така співпраця продовжувалася два роки.

Свою вину Карпов частково визнав і розкаявся. Він повідомив, що на злочин його підштовхнуло бажання заробити, а не завдати шкоди Україні.

12 липня 2019 року Колегія суддів прийняла рішення призначити покарання Карпову у вигляді трьох років позбавлення волі. При цьому значну частину цього терміну йому зарахували як вже відбутий за «законом Савченко». Таким чином, колишній офіцер повинен був опинитися на волі 27 серпня. Крім того, суд зняв арешт з його майна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

18 липня прокуратурою було подано апеляційну скаргу, вирок не вступив в силу і «Композитор» залишився в СІЗО. Прокуратура вимагала скасувати рішення Приморського суду і призначити покарання у вигляді 12 років позбавлення волі, а також заарештувати все його майно.

21 листопада Миколаївський апеляційний суд частково задовольнив скаргу прокуратури на рішення суду першої інстанції і відправив справу на перегляд.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності