Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Ротшильди починають масштабу приватизацію України?

Велика частина суверенного боргу України була скуплено американським інвестиційним фондом Franklin Templton в інтересах американської гілки єврейського сімейства Ротшильдів.

Про це газета «ЗЛ» уже неодноразово повідомляла читачів, зокрема у №38(67) 2014 року, а тепер про це йдеться і в матеріалі інформагентства Bloomberg.
Група Rothschild запропонувала створити групу власників цінних паперів України. Французький підрозділ групи Rothschild & Cie висловив готовність стати посередником у переговорах Міністерства фінансів України і кредиторів про реструктуризацію боргу країни.

За словами керуючого директора Rothschild & Cie в Росії та СНД Джованні Сальветті, в даний момент кредитори очікували пропозицій Києва і такі уже буцімто відбулися (перелік нових стратегічних промислових об’єктів, що підлягають приватизації «ЗЛ» друкувала у № …). При цьому багато учасників переговорів нарікають щодо жорстких умов з боку кредиторів.

Відзначимо, Україна зараз відчуває значний тиск, оскільки переговори про отримання рятувальних засобів відбуваються на тлі урядових прогнозів про падіння економіки мінімум на 11,9% цього року і поганих інфляційних очікуваннях на рівні 42,8%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як відомо, всього за один рік співвідношення зовнішнього держборгу України з економічно безпечного значення 40,3% від ВВП збільшилася до 71,5% від ВВП, що є критичним для економіки.
Як повідомив на своїй сторінці в Facebook Карл Волох, цивільний активіст, блогер і член Люстраційний комітету, тільки уряд США міг наполягти на тому, щоб фонд Franklin Templton почав скупку суверенних боргових зобов’язань України.

«І робилося це, наскільки я розумію, для того, щоб В. Путін не отримав вирішального голосу в раді кредиторів і не зробив Україну повністю залежною економічно. Як ми сьогодні розуміємо, побоювання ці зайвими були», – буцімто виправдовуючись, повідомив тоді К. Волох.

За його словами, найімовірніше, що Ротшильдам просто доручили управляти пакетом цінних паперів, як вони це роблять для багатьох клієнтів у світі, включаючи президента П. Порошенка з його холдингом.
Як повідомляє експерт з політичних і енергетичних питань Роман Рукомеда, консолідація групою Ротшильдів під своїм контролем значної частини суверенного боргу України є підготовкою участі цієї структури в масштабній приватизації власності в Україні. Про високу ймовірність проведення такої приватизації вже в 2015 році заявляли і президент П. Порошенко, і прем’єр А. Яценюк та інші міністри уряду. Також є достатньо свідчень про підготовку до приватизації з боку ключових фінансово-промислових груп України.

«Що принесе для України серйозна зміна власників ключових активів поки сказати складно. Але, подібний процес означає, що нашу країну західні кредитори будуть фінансово підтримувати «на плаву» для недопущення дефолту. Підтвердження – отримання кредиту МВФ», – зазначив Р. Рукомеда, але забув зазначити, що, для прикладу, Мексика, будучи однією з найбільших нафтових держав світу, завдяки одному з таких же кредитів уже близько ста років є боржником США, та замість того, щоб бути однією з найбагатших держав світу, залишається лиш країною третього світу. Такою ж як нині стала і Україна…
З іншого боку, за його словами, в інтересах групи Ротшильдів недопущення подорожчання українських активів (!) до моменту проведення самої приватизації. У даному аспекті можливий широкий набір дій, в тому числі не дуже радісний і приємний для більшості українських громадян.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«У будь-якому випадку, прихід серйозних інвестицій і початок економічного зростання почнуться не раніше завершення нової приватизації та перерозподілу великої власності. Це повною мірою стосується і енергетичної сфери України», – уклав експерт.

P. S. Цікаво, що згаданий вище американський інвестиційний фонд Franklin Templton за своєю назвою відповідає стародавнім масонським традиціям. Так Franklin є прізвищем одного з засновників США члена масонської ложі Бенджаміна Франкліна (його портрет зображено на 100 доларовій банкноті), а Templton – це похідна від латинського слова, що означає храм (читай Храм царя Соломона, натяк на нащадків його «будівничих», якими так люблять себе називати масони).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності