Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Розпочався судовий процес у справі нападу на табір ромів у Львові

Сихівський райсуд Львова почав розгляд справи про нищення табору ромів у червні 2018 і вбивства його мешканця Давида Попа.
Засідання відбулося за зачиненими дверима.

Адвокат одного з неповнолітніх підсудних зазначив, що причетності, ані до вбивства, ані до насилля вони не визнають — «у кожного була своя роль».

З боку потерпілих в залі суду присутня дружина вбитого — Рац Ібоя, її брат, сестра, а також брат убитого Давида (усі вони постраждали під час нападу

Зазначимо, що багато політичних структур та підконтрольних їм ЗМІ намагалися надати справі забарвлення расизму, тим самим кинувши пляму на націоналістів, але представник обвинувачення, прокурор Володимир Телепко, зазначив, що початково було порушено кримінальне провадження за статтею, пов’язаною з расовою дискримінацією, проте обвинувачення не буде наполягати на мотивах расової нетерпимості обвинувачених — «нами не було встановлено доказів цього».

Упродовж засідання оголошували дві перерви, одну з яких для перевірки компетентності перекладача з угорської для потерпілих.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Він не надав документ про вищу освіту, та ми вважаємо, що перекладача має надавати суд, а не обвинувачення, щоб запобігти упередженості», — зазначив адвокат з боку захисту.

Натомість перекладач вказав, що він є носієм мови та має документи про проходження курсів.

Прокурор Телепко вказав, що «перекладача завжди призначає суд, а не обвинувачення, як і в цьому випадку». Суд не задовольнив клопотання захисту про усунення перекладача.

Зазначимо, що загалом у справі 15 обвинувачених, які назвали своє угрупування «Твереза і зла молодь». Один з них досі знаходиться у розшуку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І сторона захисту, і обвинувачення зазначили, що процес розгляду справи буде довгим. Сьогодні, 14 березня, суд лише оголосив обвинувачення, позиція захисту озвучена не була.

Безпосередньо в убивстві та хуліганстві обвинувачують трьох хлопців, лише один з яких є повнолітнім. Усі інші 12-ро проходять у справі тільки за статтею хуліганства.

У ніч на 24 червня 2018 року група молодиків напала на ромський табір і зарізала людину. Убитий – ромський юнак. Його звали Давид Пап. Йому було 23 роки.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності