Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Рудьковський сяде до московської в’язниці… як “український націоналіст”, на заздрість Шуфричу

Московський міський суд засудив екс-депутата Верховної Ради, екс-міністра транспорту України Миколу Рудьковського за звинуваченням у нападі на російське посольство, до 2 років колонії загального режиму.8758638658764355

Вирок ще не вступив в силу. 51-річного Рудьковського засудили в РФ за ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин).

У російській прокуратурі вважають, що «увечері 14 червня 2014 року Рудьковський, будучи народним депутатом Верховної Ради, спільно з невстановленими особами, з числа активістів українських націоналістичних організацій, взяв участь в нападі на російське посольство, розташоване в Україні в Києві».

У Росії інтерпретували мету нападу, як «ускладнення міжнародних відносин РФ з Україною та іншими державами».

Також там заявляють, що дії Рудьковського та інших осіб, які порушили порядок роботи посольства, заподіяли майнову шкоду МЗС РФ на загальну суму понад 14,8 млн рублів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що Рудьковський був заочно арештований в РФ 26 травня 2016 року у справі про напад на російське посольство в Києві. 28 вересня 2018 року його затримали в Москві і помістили під варту.

За словами адвокатів, Рудьковський частково визнає вину. Зокрема, він визнає, що кинув один камінь в будівлю посольства, який однак не долетів. Разом з тим, за їхніми словами, екс-депутат був змушений зробити це «під тиском натовпу». А тому кваліфікацію «в складі групи» захист заперечував. Крім того, адвокати переконують, що підзахисний не переховувався від слідства і нічого не знав про порушення проти нього кримінальної справи.

До слова, екс-нардеп вже мав проблеми із законом, зокрема з українським Інтерполом, фігуруючи в справі про викрадення екс-глави компанії «Нафтогазвидобування» Олега Семінського, серед власників якої раніше були Микола Рудьковський і Нестор Шуфрич. Семінського викрали 2011 року, а відпустили тільки за п’ять років. Серед замовників викрадення називали ім’я Рудьковського.

Рудьковський був знятий з розшуку Інтерполу, коли Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

2008 року Рудьковського звинувачували в зловживання службовим становищем і розтраті коштів у особливо великих розмірах. Зокрема йому інкримінували поїздки за кордон державним коштом.

Нагадаємо, що колишній член Соцпартії України, а згодом Партії регіонів екс-міністр Рудьковський найбільше прославився тим, що за бюджетні кошти злітав із коханкою до Парижу, а також побився із колегою по табору Нестором Шуфричем через Юлію Тимошенко…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності