Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

САДОВИЙ ПОРІВНЮЄ СЕБЕ З ГОРБАЧОВИМ?

Мабуть Львів залишається єдиним обласним центром в Західній Україні, де й досі після 22 години в магазинах не продають алкоголь. Мало того, тут алкоголь не відпускають і ранком, до 10 години. Кажуть, що таке ноу-хау належить міському голові Андрію Садовому, тому самому, в якого, якщо вірити деклараціям про доходи, сім’ю утримує дружина…

Щоб такі «процедури» якось суттєво вплинули на пониження статистики злочинів, вчинених під дією алкоголю, важко сказати. А ось у нічних закладів відпочинку, де після 22 год. алкоголем хоч залляйся, але за втричі, чи вчетверо завищеною ціною, звісно, що прибуток зріс. Зріс він і на підпільних точках, де торгують у роздріб самогоном і контрафактним «шмурдяком», який часто призводить до летальних випадків.

Проте є у Львові й легальна мережа гуртових алкогольних магазинів на які буцімто «закон Садового» не поширюється, бо, як подейкують, до них має відношення одна з найбільших фракцій у міській раді, а, можливо, і сам пан мер?..
І ось після цього у Львові знайшли ще один дотепний спосіб, як на ринку горілчаних магазинів боротися з конкуренцією, принаймні натяк на це уже прозвучав:

«Кількість магазинів, які продають алкогольні напої у Львові, більш, ніж втричі перевищує їхню кількість у Варшаві, Кракові та Вроцлаві. Загалом у місті їх налічується 948 – на близько 750 тис населення, сьому частину якого становлять неповнолітні», – стурбовані в департаменті економічної політики Львівської міської ради (ЛМР).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для порівняння, у Кракові, з майже такою ж кількістю мешканців, як у Львові, таких магазинів налічується в 4 рази менше – 248. А у столиці Польщі – на понад 1,7 млн. населення – їх є 695.

Як зазначила Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР, находження до місцевих бюджетів на Львівщині від акцизного податку на роздрібну торгівлю підакцизними товарами – алкоголем, тютюном, паливом тощо – у січні-лютому склали понад 21 млн. грн. Цю суму перевищують лише аналогічні показники в Київській, Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях. На 1 повнолітнього у Львові припадає близько 7 придбаних пляшок лікеро-горілчаних виробів (загальна сума – 4,06 млн) та понад 17 пачок тютюнових виробів (загалом – 10,7 млн).
У першому кварталі 2015 року місцями торгівлею алкоголю у центрі міста здійснено на 10 рейдів більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Підсумовуючи, вище описане, хочеться пригадати, що колись один «файний дядько» на прізвище Горбачов уже спробував подолати зеленого змія з допомогою сухого закону. Чим усе закінчилося, пам’ятаєте? Правильно – розвалом імперії. А що намагається розвалити Садовий? ЛМР? Виглядає, що з такими кроками втретє вже не бачити йому крісла мера, а, можливо, доведеться забути й про свої президентські амбіції. Людям вистачило й одного Горбачова…

Підготував Ярослав С.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності