Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Садовий зазіхає на землі громад довкола Львова?

Про це заявила голова Рясне-Руської сільської ради Емілія Смокоровська під час сходу села, що розташоване у Яворівському районі, де обговорювали питання погодження межі між сільрадою та містом Садового.

«Львів багато обіцяв громаді села: збудувати школу, інфраструктуру тощо. Але все це були обмовки, які залишилися тільки на папері. У результаті школу спорудила сільська рада сама, і дороги зробила, і вуличне освітлення, і організувала вивезення сміття і багато всього іншого. «Фактично Львів нам нічим не допомагав», – стверджує пані Смокоровська.
Питання погодження меж між Львовом та Рясне-Руської розглядається ще… з 2006 р. Проведено дуже багато зустрічей, але питання й далі потребує вирішення і хоче отримати свою крапку над «І».

«Є два варіанти: перший – погодитися з пропозиціями Львівської міської ради, а другий – відстояти права на 209 га у суді», – каже сільський голова, бо нещодавно громада почула із ЗМІ інформацію про те, що проведено тендер, і голландська фірма будуватиме тут індустріальний парк. Це питання набирає нездорової обстановки.

Емілія Смокорівська запевняє: «Як громада вирішить – так ми будемо далі працювати. Ні я, ні депутати не приймуть такого рішення, яке буде протиправним чи проти того, як вирішить громада на зборах».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом львівська влада товче воду в ступі і затягує для чогось час. Тому, щоб підтримати громаду села і його голову, до справи вирішили долучитися й депутати Львівської обласної ради Михайло Барбара і Богдан Каспер, представники громадських організацій та спілки воїнів АТО.

Хоча, як потім з’ясувалося, одна з громадських організацій, а саме «Розвиток громад», за словами Богдана Каспера, насправді, мабуть, мала на меті зовсім не захист інтересів села, агітуючи селян піти на поступки Львову і віддати місту чи його меру близько 200 га землі?

У селян виникають логічні запитання, чому Львів спершу не наведе лад на своїх землях, перш ніж простягати руки до чужих? Зокрема, чому ніхто не знає, хто купив землю на території «Сільмашу»?

Тому жителі села Рясне-Руської пропонують звернутися в Прокуратуру з проханням розслідувати, чи має міська рада законний акт на володіння цією землею. «Якщо ж такий документ є, то чому вони його не показують. Там приховується якась махінація», – висловлюють припущення жителі села Рясне-Руська.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами ГО «Національна революція»

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності