Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Сайти, що загрожують держбезпеці, блокуватиме СБУ

Служба безпеки України найближчим часом почне блокування сайтів, які підозрюють у підриві національної безпеки країни перед виборами президента. Такі заходи СБУ робитиме у відповідь на інформаційні та кібератаки, в першу чергу з боку Росії.

«Наявна у Служби безпеки інформація свідчить про те, що основний ухил російські спецслужби будуть робити на гібридну агресію: кібератаки, атаки на кібернетичний простір та об’єкти критичної інфраструктури. А також другий вектор – інформаційні впливи, фейкові новини і атаки на інформаційний простір», – заявив начальник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук в ефірі програми «Свобода слова».

За його словами, у СБУ є інформація про те, що спецслужби РФ готують потужні кібератаки напередодні та під час президентських виборів в Україні. Він також зазначив, що тільки за останній рік були заблоковані близько 2 тисяч фейкових акаунтів та подані для санкцій близько 200 інтернет-сайтів, які пропагували російську ідеологію.

«Вони можуть проходити не тільки на електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати будь-які об’єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв’язок, фінанси і енергетика», – зазначив Климчук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, в Службі зовнішньої розвідки України з’ясували, що Росія виділила значну суму на втручання в українські вибори у 2019 році. Для цих цілей РФ надала своїм спецслужбам додатково 350 млн доларів. Гроші підуть на фейкові новини, підкуп, провокації, протести, внутрішньополітичний тиск на владу і кібератакіи. Втручання Російської Федерації в виборчий процес в Україні буде колосальним. Як стверджує міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, РФ не буде втручатися у вибори в Україні фізично, разом з тим, Росія «намагатиметься проявити максимальну активність у пропаганді».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності