Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

СБУ затримала в Борисполі екс-заступника міністра економіки України

Cлужба безпеки України (СБУ) затримала в аеропорту «Бориспіль» екс-заступника міністра економіки Юрія Бровченка. Його підозрюють у державній зраді шляхом завдання масштабної шкоди обороноздатності країни.

Заступник та інші чиновники українських держкомпаній підписали завідомо збитковий договір з іноземним підприємством, йдеться у повідомленні спецслужби.

«Високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, чиновники держпідприємства «Український центр «Безпека» та державної акціонерної холдингової компанії «Артем» діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії. Вони уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів США», — СБУ.n_6638_22198313

Аванс 8,2 млн доларів переказали фіктивним офшорним фірмам, надалі ці кошти привласнили учасники злочинної схеми. А обладнання так і не було поставлено до України.

Також СБУ затримала співробітника іноземної компанії та директора державного підприємства. Останньому вручили підозру у держзраді та заарештували на 2 місяці з правом внесення застави у розмірі 2,8 млн грн..n_6638_71188016

А іноземцю оголосили підозру за ч. 4 ст. 27 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України за підбурювання посадовців до вчинення протиправних дій.

Улітку СБУ затримала російського диверсанта, який готував вибухи на військовому аеродромі. Також спецслужба провела спецоперацію на окупованих територіях. Співробітники СБУ затримали учасника терористичного угруповання на Донбасі та вивели його на підконтрольну територію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нещодавно Служба безпеки передала до Державного бюро розслідувань (ДБР) результати внутрішньої перевірки щодо можливого тиску співробітників спецслужби на бізнес.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності