Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Ще одна дерев’яна церква згоріла на Прикарпатті

Вчора, 19 серпня, на Прикарпатті згоріла ще одна дерев’яна церква..69122781_2365939593525862_3720884031433211904_n

У ліквідації пожежі церкви в селі Новоселиця Снятинського району було залучено 6 одиниць техніки та 12 чоловік особового складу від Управління ДСНС в області.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИЗгоріла найбільша дерев’яна церква Західної України

Згодом стало відомо, що вогонь охопив будівлю православної церкви Введення в Храм Пресвятої Діви Марії.66D00885-DA0B-4B1F-A0D3-9FE5261233BB

Як повідомляють у ДСНС України, вогнеборцям пожежу вдалося локалізувати. Натомість очевидці поділилися у соціальній мережі світлинами, на яких видно, що горить не тільки церква, але й розташована поруч дзвіниця.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Згоріла гуцульська дерев’яна церква

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Обійшлося без жертв та постраждалих. До гасіння було залучено 19 осіб та шість одиниць техніки. Що стало причиною займання наразі невідомо.

Довідково: Дерев’яну церкву в Новоселиці збудували в 1889 році. Пам’ятка архітектури місцевого значення перебуває у користуванні православної громади села. Введенська церква стоїть посеред південної частини села, на цвинтарі. В плані була хрещата, завершена трьома верхами. З півдня на ширину нави був прибудований зашклений ганок. Зовнішній вигляд церкви тривалий час суттєво не змінювався. З півночі від церкви розташована стара дерев’яна двоярусна дзвіниця. Поблизу зведена нова, мурована надбрамна стінового типу дзвіниця, в якій висить четверо дзвонів.

Фото: пресслужба ДСНС, Віталій Мацьоцький

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності