Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ЩЕ ОДНЕ РЕЙДЕРСТВО. І ЗНОВУ ПАШИНСЬКИЙ?

Минулої п’ятниці, 13 травня, було вчинено спробу рейдерського захоплення ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат» представниками державної компанії «Облшелк» за підтримки прокурора Генеральної прокуратури України та «тітушок».

Про це заявляє керівництво ПАТ.

Повідомляється, що у п’ят­ницю вранці на прохідну ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат» (далі – ​«ІМЖК») увійшли близько 30 агресивно налаштованих невідомих людей. Серед них прокурор Генеральної прокуратури України Фіцай Петро.
Адміністрацію підприємства було поінформовано про рішення Печерського суду міста Києва, посилаючись на яке, загарбники вимагали передати майно «ІМЖК» представникам ДП «Облшелк» на зберігання.

Згідно з інформацією ЗМІ, за компанією «Облшелк» стоять народний депутат від «Народного фронту» Сергій Пашинський та його бізнес-партнер Сергій Тищенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Використовуючи вплив нардепа на МВС і Генпрокуратуру, Тищенко отримав рішення Печерського суду Києва щодо передачі всього майна ПАТ «ІМЖК» на «відповідальне зберігання» держпідприємству «Облшелк», яке знаходиться у віданні Мінагрополітики.

Основна мета рейдерів – ​соняшникова олія, що зберігається в ємностях ПАТ «ІМЖК» для перевалки на судна і подальшого експорту. Вартість масла становить десятки мільйонів доларів. Однак продукт належить не комбінату, а великим українським і світовим компаніям – ​Кернел, Миронівський Хлібопродукт, Luis Dreyfus, BTG Pactual.

Вказані компанії цілком можуть позбутися своєї власності у результаті дій «невстановлених осіб». Раніше подібне трапилося з нафтопродуктами Одеського НПЗ, причетним до чого також називають Сергія Тищенка, а, отже, й Пашинського.

Серед інших учасників заходу журналістам вдалося ідентифікувати ще одного «партнера» одіозного нардепа. Йдеться про кримінального авторитета Сашу Кота (на фото – ​у білій футболці).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Його було помічено поряд з власним авто біля ПАТ «ІМЖК». Ще раніше цей же автомобіль зафіксували біля стін Житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ».

Як відомо, Житомирська конд­фабрика в кінці минулого року була захоплена рейдерами буцімто під керівництвом народного депутата Сергія Пашинського. До реалізації рейдерської схеми Пашинський залучив держструктури, а також кримінальних авторитетів, зокрема, Сашу Кота.

Саша Кот вважається причетним не лише до організації силового захоплення кондитерської фабрики, а й до зникнення і можливого вбивства Олександра Петренка, юриста ТДВ «ЖЛ». Він неодноразово погрожував рейдерам і вимагав певні документи підприємства. Після цього, 27 лютого 2015 року, юрист безслідно зник, його досі не знайдено.

Джерело: Ua1

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності