Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Секонд-хенд в Україні вже незабаром може опинитися під забороною, – Замміністра соцполітики

“Працюємо над пропозицією заборонити ввезення секон-дхенду в Україну”, – повідомив заступник міністра соцполітики Коваль.XXL

В Україні поширена практика, коли під виглядом гуманітарної допомоги на територію країни насправді ввозяться речі для продажу в секонд-хенді без митного оформлення.

Про це заявив заступник міністра соцполітики Олег Коваль.

Ми будемо вносити пропозицію заборони ввозити секон-дхенд в Україну. Ми тільки дозволяємо, наприклад, обладнання для водолазів, спеціальну форму високої якості, яка захищає пожежника, тощо…“, – сказав Коваль.

Він уточнив, що відповідні пропозиції готуються спільно з Державною митною службою та Реанімаційним пакетом реформ.

Ми вимагаємо від державних установ листи-звернення на Міністерство соціальної політики, що вони чекають гуманітарну допомогу в певній кількості зі встановленням на баланс. Якщо ми потім перевіримо, то відповідні державні службовці понесуть відповідне покарання. Я особисто буду звертатися до правоохоронних органів із проханням порушити кримінальну справу щодо цих дій. Я вже кілька заяв підписав“, – наголосив заступник міністра.

Він зауважив, що наразі в Україні поширена практика, коли під виглядом гуманітарної допомоги на територію країни насправді ввозяться речі для продажу в секонд-хенді без митного оформлення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За моїми підрахунками, в тиждень держава у вигляді втрат з несплати митних платежів втрачає близько 2 млн дол. Тобто по року – від 2 до 3 млрд грн…“, – сказав Коваль, відповідаючи на запитання, про які втрати від несплати мита за ввезення секонд-хенду під виглядом гуманітарної допомоги ідеться.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності