Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Секретар львівської міськради просить озброїти місцеву владу

Секретар Львівської міської ради свободівець Василь Павлюк звернувся з листом до глави уряду Арсенія Яценюка з проханням централізовано почати формування батальйонів територіальної оборони з працівників бюджетних галузей та депутатів місцевих рад.

Про це В. Павлюк розповів у коментарі Galnet.

На думку секретаря ЛМР, працівники бюджетної галузі – міської та обласної рад, державної обласної адміністрації, районних адміністрацій – мають сформувати батальйони.

«Ці люди повинні пройти перепідготовку і бути готовими обороняти своє місто. Якщо, не дай Бог, відбуваються якісь військові дії, вони повинні чітко знати, що їм робити, хто командир, хто надає допомогу, де зберігається зброя, тощо.
Кожен – і жінки, і, передусім, чоловіки – повинні мати форму, отримувати зброю, що зберігається у певному місці у випадку військових дій. Це має бути швейцарський варіант», – розповів В. Павлюк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він наголосив на тому, що рішення має ухвалити держава, адже йдеться про зброю і тут кожна окрема громада не може діяти на свій розсуд.

«У такий спосіб ми матимемо гарантію, що зможемо захистити своє місто. Якщо завтра, не дай Боже, у Львові висаджується якийсь десант, то буде повний хаос. Тієї кількості міліції та військових, що є у Львові, недостатньо для повноцінного захисту, щоб дати відсіч агресору», – вважає секретар ЛМР.

За словами В. Павлюка, те навчання, що зараз пропонується працівникам ради, є «дитячим садочком».
«Це добровільно, хтось хоче, хтось ні. А має бути добровільно-примусово. Якщо це бюджетна галузь і люди отримують зарплату від держави, то вони зобов’язані виконувати військову повинність», – сказав він.

В. Павлюк додав, що вже звернувся з відповідним листом-пропозицією до центральних органів влади, зокрема, до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності