Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Сенат обіцяв “Газпрому” санкції, Сенат виконав обіцянку

Сенат США затвердив санкції проти “Північного потоку-2”, вони поширюються на компанії, що причетні до прокладання газопроводів “Північний потік-2” і “Турецький потік”.680_5d8a1a595b8cb

Сенат США схвалив проект оборонного бюджету з положеннями про санкції проти російського газопроводу “Північний потік-2”. Відповідне рішення у вівторок, 17 грудня, підтримали 86 сенаторів, вісім членів верхньої палати Конгресу голосували проти.

Минулого тижня військовий бюджет затвердила Палата Представників, тепер його має підписати президент Дональд Трамп.

Законопроект передбачає запровадження санкцій проти компаній, причетних до будівництва “Північного потоку-2” і “Турецького потоку”.

Затверджений документ передбачає, що санкції діятимуть також у разі, якщо ці трубопроводи змінять назву або будуть замінені іншими.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИПрибалти, фіни та американці нанесли економічний удар по “Північному потоку-2”

Санкції накладаються на:

1) судна, які займаються прокладанням труб на глибині 100 футів нижче рівня моря

2) іноземних осіб, які свідомо продавали, здавали в оренду або надавали ці судна для будівництва такого проекту або сприяли оманливим або складеним операцій для надання цих судів для будівництва згаданих газопроводів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Серед обмежень, накладених даним рішенням:

1) заборона видачі американських віз та анулювання діючих віз для співробітників або співвласників компаній, що потрапили під санкції

2) заморожування майна і активів таких осіб на території США.

Рішення, прийняте Палатою представників, має пройти затвердження в Сенаті; очікується, що це відбудеться вже на початку наступного тижня. Далі його має підписати президент.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Не пізніше 60 днів з дня набрання чинності даного закону держсекретар і Держказначейство спільно подають комітетам конгресу звіт, який визначає організацію та осіб, які підпадають під такі санкції. У компаній, залучених до будівництва трубопроводів “Північний потік-2” і “Турецький потік”, буде 30 днів після вступу закону в силу, щоб припинити діяльність, пов’язану з будівництвом трубопроводів, щоб уникнути накладення санкцій.

Незважаючи на те, що дане санкційне рішення стосується тільки кораблів, в Нафтогазі вважають, що воно завдасть серйозного удару по трубопроводах, оскільки Росія сама не має відповідної техніки і змушена користуватися послугами іноземних судновласників.

Морський газопровід “Північний потік-2” потужністю 55 млрд куб. м на рік повинен пройти від компресорної станції “Слов’янська” в Кінгісепському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Засновником і власником контрольного пакета акцій акціонерного товариства “Північний потік-2” є російський газовий монополіст “Газпром”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності