Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Середня зарплата в Україні зросла до майже 4000 гривень

Середня заробітна плата громадян України в квітні виросла в порівнянні з березнем до 3998 грн. заявляють в уряді Яценюка.

За інформацією Держстатистики, в березні показник середньої заробітної плати склав 3863 грн.

Як повідомлялося, в березні найбільші заробітні плати були зафіксовані у сфері авіаційного транспорту – 18669 грн і фінансової і страхової діяльності – 8008 грн. Найменші зарплати були у сферах поштової та кур’єрської діяльності – 2078 грн і у сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги – 2473 грн.

Найвищі заробітні плати були зафіксовані в м. Київ – 6316 грн, Дніпропетровській та Донецькій областях – 4196 грн і 4462 грн відповідно. Найменше заробили у березні жителі Херсонської та Тернопільської областей – 2749 грн і 2694 грн відповідно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, в січні-лютому 2015 року середня зарплата по Україні склала 3536 грн в місяць.

Насправді ж журналісти спілкуючись на вулицях українських міст з пересічними громадянами так і не змогли переконатися у правдивості цієї інформації. Тому Прем’єру і його проФФесійній команді самим слід вийти та спробувати довести людям, що у них в гаманцях не дуля, а середня зарплата в 4 тис. грн..

В цей же час, коли середня зарплата в Україні зросла майже до 4 000 грн., держслужбовці України будуть отримувати від 700 євро на місяць і вище, розповів в ефірі «Подробиць тижня» Дмитро Шимків, заступник глави Адміністрації президента.
Мінімальна заробітна плата державно службовця в Україні має становити 700 євро, коли в пересічного українця середня заробітна плата, яку він лиш одержує на папері, який показують різноманітним міжнародним комісіям для відведення очей, ледь сягатиме за нинішнім курсом 174 євро.

«Ми повинні виходити на середню зарплату, яка існує в країнах Східної Європи. Це від 700 євро до 1500 євро, залежно від умов праці. Ми повинні перебувати в конкуренції з приватним бізнесом», – сказав Шимків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Такий рівень обумовлений тим, що до потенційних службовцям пред’являється занадто багато вимог.

«Ми хочемо бачити на службі людей, які вільно володіють іноземними мовами, технічними навичками, вміють вести переговори і розбираються в юриспруденції, вміють читати закони. І за все це ми очікуємо, що люди будуть отримувати мізерну зарплату. Це смішно», – пояснив він, забуваючи скільки сьогодні реальних кандидатів, докторів наук та інших дипломованих фахівців, які не встигли утекти закордон, бідкаються сьогодні в Україні у повному безробітті чи займаються новим ремеслом, яке зовсім їм не личить за науковим статусом: працюють на будівництвах, роблять ремонти, торгують на базарах, тягають візки і т. д.

Тим часом з 1 червня в Україні не нараховуватимуть спецпенсії чиновникам.

Підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності