Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Що чекатиме “вагнерівців” після передачі їх Україні? – Лукашенко дозволяє екстрадицію

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що дасть “зелене світло” на видачу Україні бойовиків російської приватної військової компанії “Вагнер”, що воювали на Донбасі і затриманих у Мінську.

Про це заявив журналіст Дмитро Гордон, який взяв у білоруського президента інтерв’ю. За його словами, таку обіцянку Лукашенко дав президенту України Володимиру Зеленському.

Він сказав, що Зеленський попросив його передати Україні тих, хто брав участь в бойових діях на Донбасі проти України, в тому числі українців. Він сказав, що зелене світло буде надано прокуратурі та іншим правоохоронним органам Білорусі, які відповідно до білоруського законодавства зроблять все необхідне для передачі злочинців як Росії, так і Україні“, – сказав Гордон.

Раніше Зеленський попросив Лукашенка екстрадувати в Україну бойовиків, які воювали на Донбасі.

Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Лукашенко порадив Україні знищувати бойовиків, але розібратися… щоб своїх не перебити, – що знає Бацька?

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 32 найманців російської “ПВК Вагнера”. Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для “дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії”.

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

СБУ ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків, які воювали на Донбасі.

А у кулуарах Верховної Ради уже кепкують, що після передачі бойовиків Україні їм тільки залишиться дочекатися, коли їх обміняють російській стороні…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності