Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Щоб зняти готівку в банку, тепер треба розписку: де, з ким і на що витрачатимите, – нові правила

Відтепер українцям потрібно мати при собі розписку в разі зняття депозитів понад 200 тисяч гривень. Нове правило відноситься і до тих, хто забирає свої вклади з дотриманням всіх умов договорів і своєчасно. Своєю думкою з цього приводу поділилися банкіри.

За їх словами, це вимушений захід обумовлено ​​новими правилами з фінансового моніторингу. Банки стали вимагати від підприємців або приватних осіб розписку, в якій буде чітко сказано на що будуть витрачені гроші. При цьому фахівці відзначили, що якщо фізособи-підприємці адекватно реагують на це нововведення, то простих людей новий підхід дивує і навіть злегка шокує: “Кого ціквить з ким і як я буду пропивати мої кревні 200 тис.?” – жартують дехто із низ з неприхованим обуренням.

Наприклад, рік тому чоловік прийшов в банк, пройшов фінансовий моніторинг, і поклав на депозит 210 тисяч. По закінченню договору, він приходить забрати свої гроші, а його починають питати:

Навіщо вам гроші і у що ви плануєте їх вкласти?“, – розповіли експерти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому, тільки усних відповідей на ці питання їм мало і в банку ще вимагають написати розписку в обов’язковому порядку. Ось таке діє нове правило в банках, правда не у всіх.

До речі, писати розписки стали вимагати в рамках нового закону про фінансовий моніторинг (361-IX), що набув чинності з 28 квітня 2020 року, який супроводжувався постановою Нацбанку №65, прийнятою під нього і набрали законності 22 травня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності