Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Шмигаль вимагає закону про надповноваження президента в умовах карантину

Кабінет міністрів розробить закон про передачу повноважень управління країною від одного органу влади до іншого на випадок епідемії.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні Кабінету міністрів.b312e9f655043133f83337a473a394f4

Мін’юсту розробити закон на уповноваження президента вводити надзвичайний стан у разі неможливості зібратися і працювати Верховній Раді України. Хтось в державі має оголошувати надзвичайний стан. Прошу такий законопроєкт спільно з ВР підготувати і на час епідемії коронавірусу мати змогу передавати повноваження. …Зараз при таких викликах треба розробити законопроєкт, який дасть змогу від одного органу влади до іншого передавати повноваження, управляти країною, бо ми не знаємо, які наслідки можуть бути: чи Верховна Рада може бути заблокована, чи Кабмін, чи Президент. Невідомо хто не зможе працювати через хворобу”, – сказав Шмигаль.

Також він доручив опрацювати і підготувати пакет законопроєктів, які будуть винесені на позачергове засідання Верховної Ради щодо змін до закону про карантин, зміни в регламент роботи парламенту, зокрема щодо можливості дистанційної роботи і дистанційного голосування.

Міністерству фінансів доручено опрацювати пропозиції до законопроєкту щодо формування державного стабілізаційного фонду в межах цього пакету законопроєктів.

Довідка: НС в Україні або в окремих її місцевостях вводиться Указом президента України, який підлягає затвердженню Верховною Радою України протягом двох днів з моменту звернення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності