Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Шокін і Аваков – ахіллесова п’ята влади

У «Блоці Петра Порошенка» обіцяють ініціювати відставку глави МВС Арсена Авакова, якщо «Народний фронт» продовжить добиватися звільнення генпрокурора Віктора Шокіна.

Що означає такий шантаж, радіостанція Голос Столиці дізналася у політолога Ярослава Макітри.

В БПП невдоволені тим, що «Народний Фронт» збирає підписи за відставку генпрокурораВіктора Шокіна. У разі, якщо депутати прем’єрської політичної сили продовжать гнути свою лінію, пропрезидентська фракція ініціює відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. За інформацією агентства, Віктор Шокін серйозно хворий і сам подасть у відставку вже у вересні-жовтні.

Про можливі кадрові зімни і причини такого шантажу радіостанція Голос Столиці поговорила з політологом Ярославом Макітрою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розмови про відставку як Шокіна, так і Авакова ведуться не перший день. Яка ймовірність того, що це дійсно може статися?

– Такий вкид інформації варто оцінювати з точки зору початку виборчої кампанії і того факту, що «Народний фронт» веде перемовини з БПП про об’єднання, принаймні, про це заявлялося. Такі заяви можуть бути спробою вбити клин між цими політичними силами, тобто завадити можливому процесу якщо не об’єднання, то злиття «Народного фронту» з БПП напередодні місцевих виборів.

Хто хоче завадити цьому об’єднанню?

– Завжди в кожній партії є люди, які зацікавлені в об’єднанні і які не зацікавлені в об’єднанні. Тим, хто перебуває на провідних ролях у «Народному фронті», біля Яценюка, напевно, було б невигідне таке об’єднання, тому що вони можуть втратити свій вплив. Ймовірно, такі люди можуть бути і в БПП.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тобто це дії зсередини?

– Я думаю, що більше схоже на це. Ці заяви виглядають, як політичний шантаж. Навряд чи серйозні питання можуть вирішуватися в такій площині.

Такий шантаж може бути дієвим?

– В принципі, при певних обставинах може. Але в сьогоднішній ситуації, він не дуже дієвий. Напевно, «Народному фронту» не потрібно говорити, що у разі голосування за відставку Шокіна, на звільнення піде і Аваков, це само собою зрозуміло. Це члени коаліції, між ними не може бути такого серйозного розбрату, якщо кандидатура Шокіна є важливою для президента. Тому вкид цієї інформації в ЗМІ – це всього лише інформаційна кампанія.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вже давно говорять, що Віктор Шокін хворий, що він і сам може подати у відставку у вересні-жовтні, а тут починають збір підписів щодо його відставки. Наскільки це логічно?

– Чому саме зараз запускається збір підписів, коли питання може вирішитися саме по собі? Це всього лише спроба тиску та спроба вплинути на призначення нового генпрокурора.

Джерело: Newsradio

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності