Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Штепа балотуватиметься на мера Слов’янська

Колишня мер Слов’янська Донецької області Неля Штепа, яку підозрюють у сепаратизмі, оголосила про намір балотуватися на вибори міського голови. Про це вона сказала в ефірі місцевого телеканал «С-плюс».sni

«Ті, хто сподівається, що мене закриють і я не зможу подати свою кандидатуру на вибори міського голови, розслабтеся. Я подам, я встигну, ніхто мене не закриє, бо ця стаття неконституційна», – заявила Штепа.

«Я не роблю ніяких протиправних дій: я не п’ю, не вживаю наркотики, веду моральний спосіб життя», – додала вона.

Штепа очолювала Слов’янськ в 2010 – 2014 роках, була затримана 11 липня 2014 року. Їй інкримінували посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей і створення терористичної групи.

У суді вона стверджувала, що закликала президента Росії Володимира Путіна увійти в Слов’янськ під загрозою бойовиків, які утримували її в полоні, а інтерв’ю для російських видань давала «під дулом автомата».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

20 вересня 2017 року суд випустив Штепу з СІЗО під цілодобовий домашній арешт в Слов’янську. 21 вересня стало відомо, що на неї надягли електронний браслет.

З січня 2018 року, після закінчення терміну домашнього арешту, на неї не поширюється жодний запобіжний захід.

За рішенням Європейського суду з прав людини Штепа отримала 3600 євро компенсації за порушення права на свободу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності