Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

“Швидке громадянство” обіцяє Франція іноземцям за боротьбу із COVID-19

Влада Франції обіцяли прискорити надання громадянства беруть участь в боротьбі з 

Прибиральники сміття, касири продуктових магазинів, іноземні медсестри і лікарі, які працювали в кризовий для країни період, можуть стати громадянами Франції швидше за інших претендентів, заявила міністр з питань громадянства Марлен Шьяппа.

В інтерв’ю газеті Lе Parisien міністр розповіла, що хоче «прискорити процедуру отримання громадянства для тих іноземців, які перебували на передовій під час карантину».

При цьому Марлен Шьяппа уточнила, що мова йде про тих іноземців, які вже подали документи на отримання громадянства у Франції. Для здійснення цих намірів міністр збирається розіслати в префектури спеціальну інструкцію-циркуляр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім цього, разом з главою МВС Франції Жеральдо Дарманеном, вона стверджує, що відтепер отримання французького громадянства має стати менш формальним, але більш урочистим. «Стати французьким громадянином – це не просто адміністративна процедура, це ще й глибоко усвідомлена дія, символічне і святкове. (…) Тепер при отриманні громадянства буде систематично звучати “Марсельєза” і показуватися фільм про цінності Французької Республіки», – сказала Марлен Шьяппа.

Серед тих, хто виходив на роботу в той час, як вся країна сиділа вдома, міністр назвала, насамперед, прибиральників сміття, касирів продуктових магазинів, медсестер і лікарів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності