Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

СКАНДАЛ У ЛИСЕЦЬКІЙ ЦРЛ

Жителі кількох сіл Тисменицького району, а саме Чорнолізців та Слобідки, почали «війну» з головним лікарем Лисецької ЦРЛ Тарасом Скоропадом. Люди вимагають від головного лікаря залишити на посаді завідувача Чорнолізької лікарської амбулаторії Ярослава Оленчука, якого хочуть звільнити за чужі «промахи».

Якщо коротко, то вся ця ситуація бере свій початок з анонімного листа, який більше місяця тому надійшов на електронну адресу Лисецької ЦРЛ. В цій анонімці зазначалося, що в Чорнолізькій ЛА тривалий час без поважних причин були відсутні молодші медсестри (санітарки), які в той час перебували на заробітках за кордоном.

У вересні для перевірки наведених в листі відомостей, головний лікар Тарас Скоропад створив комісію, яка виявила, що дійсно влітку одна з молодших медсестер не була на роботі загалом приблизно півтора місяця, інша ж також була відсутня певний час. За результатами перевірки комісія рекомендувала звільнити з роботи санітарок, а за одно і завідувача амбулаторією.

Перше, що привертає увагу в цій ситуації – так це чому відбулося реагування на анонімний лист? Такої практики ніколи не було, хоча звернень від анонімів надходить чимало. До речі, це одна із обставин, яка й обурила самих чорнолізців. В своєму листі-зверненні, яке адресували Тарасу Скоропаду, вони так і зазначили: «Громада села Чорнолізці вражена дією лікарів Лисецької ЦРЛ, головним лікарем якої є Скоропад Т. Я. Цікаво, з якої причини анонімні звернення в електронних адресах розглядаються. Відколи анонімки знову стають документом… В селі також ходять чутки, що в лікарні в Лисці беруть взятки; щоби родити реба заплатити, тому багато наших людей йдуть до лікарні в Івано-Франківську, Тлумачі, Тисмениці. Але це чутки, які не вартують уваги».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Слід, відзначити, що під цим зверненням підписалися понад півтораста мешканців Чорнолізців, а також чимало жителів Слобідки.

Друге, на що, хочемо звернути увагу – відповідно до статуту Лисецької центральної районної лікарні, тільки «керівник ЦРЛ приймає та звільняє з посади працівників ЦРЛ і лікувально-профілактичних закладів району». Отож, чому на роботу цих санітарок приймала одна людина (у нашому випадку Тарас Скоропад), а відповідати за це має інша. Зрештою, що міг вдіяти із прогульницями завідувач Чорнолізької лікарської амбулаторії Ярослав Оленчук, якщо їхня робота і так виконувалася (замість них працювали їхні родички). Мабуть, тільки повідомити про це своє вище керівництво, що і зробив завідувач ЛА.

А тепер, чому ж чорнолізці так відстоюють Ярослава Оленчука?

Для відповіді звернемося до згаданого нами вже звернення, яке вони адресували Скоропаду: «понад 20 років працює лікарем Оленчук Я. М. в с. Чорнолізцях та Слобідка. Його пізнають і дорослі, і маленькі. Користується повагою, авторитетом, не є взяточником, на відміну від інших лікарень та лікарів. Він хороший господар, ми разом здавали лікарню, ми разом ремонтуємо автомобіль, разом ділимо радість і тривогу. Оленчук Я. М. – добра і порядна людина. Він піклується про стареньких і одиноких людей…». До речі, проти звільнення завідувача амбулаторією (корінного тисменичанина) висловилась також профспілкова організація Тисменицької лікарні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ця справа набула свого продовження минулого тижня. Делегація жителів Чорнолізців та Слобідки на чолі із своїм війтом рушила на прийом до головного лікаря Лисецької ЦРЛ, щоб відстояти свого завідувача ЛА. Як зазначають учасники делегації, на прийом довелося чекати досить довго, бо головний лікар працював з документами. Коли ж, після прийому, сільський голова залишився в кабінеті, аби «перепросити за неспокій, який ми принесли пану Скоропаду…» (зазначає сільський голова Чорнолізців Г. П’ятничук), між ними ледь не сталася сутичка. Цей інцидент надзвичайно вразив сільського голову та священника, які не звикли до такого ставлення.

Зі свого боку Тарас Скоропад обурюється, що сільський голова з Чорнолізців навіть не зателефонував та не повідомив про візит.

Щодо випадку в амбулаторії, то за результатами зустрічі зрозуміло, що Тарас Скоропад не збирається змінювати своє рішення, адже за його словами, завідувач допустив грубе порушення, за яке має отримати стягнення. І його не хвилює, що це грубе порушення частково лягає і на нього, адже саме він їх приймав на роботу.

Але, позаяк справа набула резонансу (а місцями й абсурду) й дійти компромісного рішення неможливо, матеріали перевірки по Чорнолізькій ЛА будуть передані до прокуратури.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Маємо надію, що там цю справу розглянуть відповідно до букви закону, а не скинуть все на одного «цапа відбувала».

Джерело: ЗМІСТ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності