Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

СКАНДАЛ У ТОРГОВОПРОМИСЛОВІЙ ПАЛАТІ або ВАСИЛЬ ПРОТИВСІХ –ШАХРАЙ?

Президент Івано-Фран­ків­сь­кої торгово-промислової палати Василь Гуменюк (Василь Противсіх на президентських виборах в Україні 2010 року), можливо, планує шахрайські дії з майном та рахунками очолюваної ним організації, – стверджує віце-президент ТПП, уповноважений в даний час виконувати обов’язки очільника Палати Віктор Вінтоняк.

Про це він повідомив цього понеділка, під час зустрічі заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Кушніра з представниками бізнесових кіл Прикарпаття.

Зі слів пана Вінтоняка, 1 липня відбулося засідання президії ІФТПП, на якому було піднято питання щодо висловлення Василеві Гуменюку недовіри на посаді президента Палати. Підставою для такої ініціативи стали результати проведеної на підприємстві податкової перевірки, яка виявила низку зловживань.

Як стверджує виконувач обов’язків прокурора міста Івано-Франківська Ірина Кривоніс, за фактами зловживань, виявлених в ІФТПП перевіркою податківців, було розпочато кримінальне провадження, яке наразі розслідується Івано-Франківським міськвідділом УМВС в області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської міської прокуратури. Що ж до заяви, про яку говорив В. Вінтоняк, то вона надійшла в органи прокуратури лише сьогодні і рішення по ній ще не прийнято.
P.S. Як згодом з’ясувалося, Василь Гуменюк заявив, що змушений просити політичного притулку у Чехії через «розгул бандитизму та розправи над патріотами в області». За його словами, це відбувається з «вини народного депутата Матвієнка, голови ІФ ОДА Гончарука, їхніх радників… та фінансового боса Віктора Вінтоняка».
Таку заяву він буцімто зробив у зверненні до (екс-)президентів України Л. М. Кравчука та Л. Д Кучми (?), (екс-) прем’єр-міністрів В. П. Фокіна та В. А. Масоли (?), діючого президента України П. О. Порошенка, президента Білорусії О. Г Лукашенка та Президента Польщі О. Квасневського, оприлюдненій на офіційному сайті торгово-промислової палати.
Нагадаємо, що буцімто про щось подібне й розповідав нещодавно попросивший політичного притулку в РФ радник нині ще, як не дивно, чинного очільника Прикарпаття Гончарука Ярослав Ободянський (про що «ЗЛ» вже повідомляла в попередніх номерах, – ред.).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності