Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Скасував грошові надбавки всім, окрім себе

Головний лікар Лисецької ЦРЛ зняв всі доплати у працівників лікарні, а сам отримує щомісячну надбавку в розмірі 50% від свого посадового окладу

Отож, кілька місяців тому (березень-квітень), у зв’язку із складним економічним становищем в державі, керівництво Лисецької ЦРЛ вирішило зняти із працівників лікарні всі надбавки та доплати.

Праця медика не з легких, так як і вчителя. Тому для цієї категорії працівників державою передбачаються надбавки, які мали би заохочувати їхню працю. Зокрема, медики можуть мати надбавки за хірургічну активність, нічні чергування, за напруженість роботи, оздоровчі і т. д.

Насправді, це не великі кошти, але якщо врахувати розмір зарплати працівників медичної галузі, то ці гроші, звісно, досить суттєві для них.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» №308/519 від 05.10.2005 «Конкретні розміри доплат, надбавок та інших виплат визначаються керівником закладу, установи за рахунок і в межах фонду заробітної плати та відображаються в розрахункових відомостях на виплату заробітної плати.

Звісно, тут сказано, що такі надбавки можуть призначатися тільки в межах фонду заробітної плати. Тому, якщо в країні складна економічна ситуація (а саме так мотивував своє рішення головний лікар, коли знімав із своїх підлеглих доплати) і грошей нема, то про які надбавки може йти мова.

І було б нічого, якщо б ми не дізналися, що головний лікар Лисецької ЦРЛ, попри цю дуже складну економічну ситуацію в державі, сам все ж отримує щомісячну надбавку в розмірі 50% посадового окладу.

Джерело: Франківчани

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності