Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Скільки релігійних свят і яких релігій одержали державний статус в Україні від президента Зеленського

Наприкінці минулого тижня президент України Володимир Зеленський підписав Указ, який жваві диспути в мережах:

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №303/2020
Питання визначення статусу окремих релігійних свят

З метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян, реалізації рівних прав та можливостей усіх віруючих, вшанування історії, культури, традицій українського суспільства як багатонаціонального та багатоконфесійного постановляю:

1. Кабінету Міністрів України у взаємодії зі Всеукраїнською Радою Церков, релігійними організаціями, Українським інститутом національної пам’яті опрацювати питання щодо надання державного статусу окремим релігійним святам, зокрема таким: Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим, внести на розгляд Верховної Ради України відповідний законопроект.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

2. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

30 липня 2020 року

Повідомляється, що єврейська громада міста Києва привітала рішення президента  Володимира Зеленського про можливість надати трьом великим Юдейським святам статусу державних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: Володимир Зеленський на зустрічі з равинами України 6 травня 2019 року 

Цікаво, що згідно цього президентського указу №303/2020, в Україні, де переважаючу більшість населення становлять християни українці (близько 70%), а також інші слов’янські християнські національності, як то росіяни, білоруси, поляки, вірмени, болгари та ін., згідно цього наказу державного статусу отримало тільки одне християнське релігійне свято – Великдень.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Мусульмани татари, які займають чи не друге місце по своїй чисельності серед громадян України, одержали від президента визнання двох своїх свят.

А ось євреї юдеї у своїй меншості серед національного складу України одержали державний статус аж до трьох своїх релігійних свят.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Найбільше обурення українців у соцмережах викликало, що у цьому своєму Указі президент Зеленський забув про буддистів та індуїстів, чиї свята теж мають право на державний статус, не зважаючи на їхню кількість серед населення України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності