Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Скільки українців помирає щороку на заробітках

Чи не щотижня у соцмережак повідомляють про смерть когось із українців на заробітках закордоном та просять допомогти родині зібрати кошти для того, щоб перевезти тіло додому. Але ніхто з читачів ніколи серьозно не замислювася, скільки наших громадян щороку помирають на заробітках?630_360_1462437941-5363

Тож спробуємо дізнатися про це на прикладі сусідньої польщі, де за різними підрахунками працює щорічно понад 2 млн. українців. 

Так упродовж 2018 року і в першому півріччі 2019 року на території Польщі померли своєю смертю чи загинули 794 громадянина України. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса.

По всій території РП у першому півріччі 2019 року померло 255 громадян України, у 2018 році – 539 громадян”,– поінформувала Криса.

За її словами, найбільше смертей українців у Польщі пов’язано зі станом здоров’я, зокрема серцевими та онкозахворюваннями. Непоодинокими є випадки загибелі у ДТП, трапляються також смертельні випадки на виробництві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як раніше повідомлялося, в середині червня у ДТП на заході Польщі загинуло четверо громадян України – жителі села на Рівненщині. Також у червні в лісосмузі на заході Польщі виявлено тіло громадянина України, якому працедавець не надав допомогу, а вивіз до лісу. А сьогодні, 11 липня, у ДТП біля Варшави загинула студентка одного із ВНЗ на Прикарпатті.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності