Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Скільки ж насправді українців було на мості у Генуї в момент трагедії ?

14 серпня, під час обвалу двухсот метрів магістрального мосту Морандів Генуї, повна довжина якого перевищує 1 км, а висота сягає 90 метрів, за повідомленнями української діаспори на мосту буцімто зникли (загинули) двоє українців-заробітчан, імена яких не повідомлялося.

А згодом в одній із місцевих лікарень знайшлася сімейна пара туристів з України на машині впала з висоти більше ніж 80 метрів і вижила. Чи є вони саме тими особами, яких випадково могли зарахувати до загиблих і сплутати із заробітчанами, не відомо…

Наразі здоров’ю українців нічого не загрожує, у них багато синців, але вони в безпеці, зараз вони перебувають у лікарні “Сан Мартін” перебувають двоє поранених громадян України, яким знадобилася медична допомога після обвалу магістрального мосту в Генуї.

Про це повідомляє Генеральне консульство України в Мілані у соціальній мережі Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Префектура міста Генуя інформувала Генеральне консульство України в Мілані про відсутність громадян України серед загиблих у результаті обвалу мосту Моранді, що стався 14 серпня”, – йдеться у повідомленні.

Двоє постраждалих громадян України перебувають у лікарні “Сан Мартін”, з якою Генконсульство підтримує постійний зв’язок”, – наголосили дипломати.

Євген Бабин та Наталя Єліна в момент обвалу знаходилися в автомобілі на мосту.

Машина впала з висоти більше ніж 80 метрів. Рятувальники дістали їх з-під завалів. У лікарні їм вдалося зв’язатися з сином Богданом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначають, що на телефонний дзвінок їхнього сина спочатку відповів один з рятувальників, який в той момент діставав їх.

Повідомляють, що наразі здоров’ю українців нічого не загрожує, у них багато синців, але вони в безпеці. Пара їхала відпочивати до Ніцци. Раніше департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України повідомляв інформацію лише про загиблих, серед яких українців не було. Про поранених тоді не йшлося. А ось в українській діаспорі в Італі і далі говорять про двох зниклих заробітчан з України, які на момент обвалу знаходилися саме на мості…

Нагадаємо, що під час трагедії загинуло щонайменше 38 чоловік, серед них троє дітей 8-ми, 12-ти і 13-ти років. Постраждали 15 осіб, серед яких дев‘ять перебувають у тяжкому стані. Чотирьох з них дістали з-під уламків. Під час обвалення на мосту було 30-35 автомобілів і три вантажівки. Рятувальники далі знаходять тіла загиблих, серед них шестеро непізнаних.

14 серпня на півночі Італії в місті Генуя сталося обвалення магістрального мосту Моранді, довжина якого перевищує 1 км, висота – 90 метрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності