Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Сьогодні католики та протестанти відзначають Різдво Христове

25 грудня католики, протестанти та велика частина православних відзначають Різдво Христове.

За переказами, цього дня Діва Марія народила Ісуса Христа. У Віфлеємі, у яслах, з’явився на світ Син Божий. Звістку про народження Божого Сина пастухам принесли ангели. Пізніше прийшли волхви-мудреці зі Сходу, які про появу Месії знали з легенд. Дорогу до міста їм вказала яскрава зірка. За вченням Церкви, народження Ісуса Христа відкрило можливість для спасіння душі та вічного життя для кожного християнина.

4 грудня в переддень Різдва Христового католики дотримуються особливо суворого посту, що отримав назву Святвечір, оскільки в цей день вживається в їжу сочиво – зварені з медом пшеничні або ячмінні зерна.

За традицією, піст святвечора закінчується з появою на небі першої вечірньої зорі, після чого у всіх католицьких і протестантських храмах у всьому світі відбуваються урочисті різдвяні богослужіння.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Свято Різдва відзначають 25 грудня не тільки католицька і протестантська церкви, але й пов’язані з ними релігійні напрямки – ті, хто слідує у церковній хронології за Григоріанським календарем. Так, разом з католиками Різдво святкують лютерани, англіканська церква і частина протестантських конфесій.

Святкування Різдва завершується 1 січня, коли з особливою урочистістю відзначається День Пресвятої Богородиці.

У більш ніж 140 країнах це державне свято, під час якого більшість населення не працює.

Православні та греко-католики відзначають Різдво 7 січня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності