Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Сьогоднішнє засідання ПАРЄ чітко показало ворогів та друзів України. Перелік

Українська делегація разом з країнами, що підтримують Україну, спробують нівелювати проект резолюції, який передбачає зняття санкцій з РФ. preview_w698zc0

В українській делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи перерахували країни, які виступають за повернення делегації Росії в сесійну залу з відновленням прав голосу й участі в органах Асамблеї.

Як повідомив народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Леонід Ємець у Facebook, зараз відбувається засідання регламентного комітету Асамблеї.

“Чітко видно як делегації поділились на тих, хто за повернення Росії, і тих, хто проти. “За” Росію: Франція, Німеччина, Італія, Ісландія, Сан Маріно, Туреччина, Нідерланди, Швейцарія, Норвегія, Монако. “Проти” Росії: Україна, Британія, Польша, Грузія, Литва“, – зазначив Ємець.

От такі розклади на зараз. Звичайно, це далеко не вся Асамблея, але просто неозброєним оком видно, як змінилась ситуація після рішення Комітету міністрів Ради Європи. Ті з делегатів, які раніше акуратно виступали проти Росії в ПАРЄ, тепер вимушені підтримувати рішення власних урядів“, – додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас, за його словами, не зважаючи на складність ситуації, “ми маємо кілька варіантів протидії російському реваншу”.

Зараз ми подали близько 200 правок. Будемо боротись за кожну. Якщо пройде хоч одна з тих, які змінюють певні пункти регламенту, то зможемо знівелювати всю резолюцію. Маю сказати, що сумно дивитись на те, як Рада Європи сама знищує власну сутність. Ті принципи і цінності заради яких ця міжнародна інституція і була створена. Принципи, які мали бути важливішими за гроші“, – заявив Ємець.

У квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів Асамблеї у зв’язку з анексією Криму. Росія не платить внески до Ради Європи з червня 2017 року.

17 травня 2019 року, міністри закордонних справ більш як 30 держав (з 47 країн – членів Ради Європи) виступили за рівну участь всіх країн-членів у статутних органах організації, що може призвести до зняття санкцій з Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

3 червня Регламентний комітет ПАРЄ ухвалив проект резолюції, що передбачає ускладнення процедури введення санкцій проти національних делегацій в Асамблеї. Цей проект резолюції остаточно 24 червня має затвердити безпосередньо ПАРЄ.

На думку голови делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимира Ар’єва, літня сесія може стати вирішальною у питанні повернення російської делегації.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі-Паскьє підтвердила, що на літній сесії права делегації РФ можуть бути відновлені.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності